Celui mai rapid om din lume, Usain Bolt, i-au dispărut peste 12 milioane de dolari dintr-un cont privat din Jamaica

19 Ian 2023
Celui mai rapid om din lume, Usain Bolt, i-au dispărut peste 12 milioane de dolari dintr-un cont privat din Jamaica

Un avocat al lui Usain Bolt a declarat miercuri că mai mult de 12,7 milioane de dolari lipsesc din contul său la o firmă privată de investiții din Jamaica. Linton P Gordon, un avocat al lui Bolt, a furnizat Associated Press o copie a unei scrisori trimise către Stocks & Securities Limited prin care se cere returnarea banilor. Gordon a spus că contul campionului olimpic avea cândva 12,8 milioane de dolari, dar acum reflectă un sold de doar 12.000 de dolari, conform The Guardian.

„Dacă acest lucru este corect și sperăm că nu este, atunci a fost comis un act grav de furt fraudulos sau o combinație a ambelor ambele împotriva clientului nostru”, spun avocații lui Bolt în scrisoare. Aceștia amenință cu acțiuni civile și penale dacă banii nu sunt returnați în termen de 10 zile.

Stocks & Securities Limited nu a răspuns imediat unei solicitări a presei de a furniza un punct de vedere. Pe site-ul său, compania a cerut clienților să adreseze toate întrebările către Comisia pentru Servicii Financiare din Jamaica, care investighează firma.

„Înțelegem că toți clienții sunt nerăbdători să primească mai multe informații și vă asigurăm că monitorizăm îndeaproape problema pe parcursul tuturor pașilor necesari și ne vom alerta clienții cu privire la rezoluție de îndată ce aceste informații vor fi disponibile”, a spus compania. Compania a spus că a descoperit frauda la începutul acestei luni și că mai mulți dintre clienții săi ar putea să observe lipsa din conturile proprii a milioane de dolari.

Ministrul de Finanțe din Jamaica, Nigel Clarke, a numit situația alarmantă, dar a remarcat că este neobișnuită. „Este tentant să ne îndoim de instituțiile noastre financiare, dar aș cere să nu pătăm o întreagă industrie care muncește din greu cu sume semnficative din cauza câtorva indivizi foarte necinstiți”, a spus el.

Avocații lui Bolt au trimis scrisoarea luni, în aceeași zi în care Comisia pentru Servicii Financiare din Jamaica a anunțat că va numi un auditor special pentru a analiza acuzațiile de fraudă la Stocks & Securities Limited, care are sediul în capitala Kingston. Marți, autoritățile financiare au declarat că își asumă conducerea temporară a firmei de investiții private. Va fi permis să funcționeze, dar necesită aprobarea guvernului pentru orice tranzacție.

Săptămâna trecută, Gleaner a raportat că un angajat SSL a fost implicat într-o fraudă pe scară largă a companiei și este posibil să fi fost implicat în evoluțiile din jurul finanțelor lui Bolt. Un avocat care îl reprezintă pe angajatul al cărui nume nu a fost oferit publicului larg i-a spus lui Gleaner că persoana pe care o reprezintă ei a discutat cu reprezentanții legali ai SSL timp de două săptămâni. „Clientul meu este în discuții cu SSL și cu avocații care îl reprezintă”, a spus ea.

Bolt este considerat unul dintre cei mai mari sportivi de pistă din toate timpurile și deține recorduri mondiale la ștafeta de 100 m, 200 m și 4x100 m. Tânărul de 36 de ani s-a retras în 2017 și are o serie de oferte de sponsorizare extrem profitabile. Numai în 2016 a câștigat 33 de milioane de dolari din sponsorizare, premii în bani și taxe de apariție, făcându-l cu ușurință cel maibogat atlet din lume.

Alte stiri din Sport

Ultima oră