Boris Becker va fi eliberat din închisoare și deportat în Germania

15 Dec 2022
Boris Becker va fi eliberat din închisoare și deportat în Germania

De trei ori campion la Wimbledon, Boris Becker, urmează să fie deportat din Marea Britanie după ce va fi eliberat din închisoare, anunță The Guardian. Germanul în vârstă de 55 de ani, care locuiește în Marea Britanie din 2012, a fost eliberat joi din închisoare după ce a ispășit opt ​​luni dintr-o pedeapsă de doi ani și jumătate.

Campionul de șase ori al marelui premiu de Grand Slam a fost condamnat în aprilie pentru că a ascuns active și împrumuturi de 2,5 milioane de lire sterline pentru a nu-și plăti datoriile către autorități.

Becker trebuia să-și ispășească jumătate din pedeapsă după gratii, dar a intrat recent într-o schemă accelerată de eliberare din închisoare în care cetățenii străini sunt deportați dacă sunt îndeplinite anumite condiții. Ministerul de Interne a eliberat anul trecut 1.136 de infractori străini în cadrul programului său de îndepărtare anticipată. Fostul jucător de tenis numărul 1 mondial și comentator BBC va fi deportat pentru că este un cetățean străin fără cetățenie britanică, care a primit o pedeapsă de privare de libertate de peste 12 luni. Odată deportat, Becker nu va putea solicita intrarea în Regatul Unit timp de 10 ani.

Unele rapoarte sugerează că Becker va zbura în Germania cu un avion privat plătit de o companie de televiziune care i-a plătit o taxă de șase cifre pentru povestea sa. Mama lui a vorbit despre încântarea ei pentru revenirea lui în țara natală. Potrivit The Sun, Elvira Becker a spus: „Acesta este cel mai bun cadou de Crăciun la care aș putea spera – abia aștept să-l țin pe fiul meu iubit în brațe”.

Se crede că Becker a fost transferat într-o închisoare de securitate inferioară pentru criminali străini care așteaptă deportarea în mai – închisoarea Huntercombe de categoria C, lângă Henley-on-Thames, în Oxfordshire – după ce se spunea anterior că ar fi fost deținut la închisoarea de categoria B Wandsworth din sud-vest. Londra.

El a declarat falimentul personal la 21 iunie 2017 – datorând creditorilor aproape 50 de milioane de lire sterline – pentru un împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline pe averea sa din Mallorca.

Apple TV a lansat un clip al viitorului documentar, regizat de Alex Gibney și produs de John Battsek, care este cunoscut pentru documentarele câștigătoare de Oscar precum Searching for Sugar Man. Documentarul în două părți urmărește viața lui Becker de-a lungul a trei ani într-o serie de interviuri. În cadrul documentarului, el vorbește despre tulburările emoționale pe care le-a simțit înainte de a fi condamnat pentru infracțiuni legate de falimentul declarat.

Vorbind înainte de pronunțarea sentinței, Becker a spus că căzut de la cel mai înalt nivel în timp ce aștepta decizia instanței. „Mi-am atins punctul cel mai jos al vieții mele, nu știu ce să fac”, a spus el filmat. „Voi face față [sentinței mele], nu mă voi ascunde sau să fug. [Voi] accepta orice sentință pe care o voi primi.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră