Şi,totuşi, Messi riscă închisoarea. De ce va pleca din Spania...

06 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Şi,totuşi, Messi riscă închisoarea. De ce va pleca din Spania...

Messi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru fraudă fiscală. In principiu, faptul că are o condamnare sub 2 ani şi nu are antecedente penale această pedeapsa ar trebui sa fie cu suspendare. Dar nu neaparat. Practica judiciara din Spania spune că astfel de condamnări îmbraca forma unei libertati condiţionate. Dar sunt şi cazuri in care condamnarile sub 2 ani implică şi închisoarea. Asta depinde de ce decide judecatorul

Aşa că situaţia lui Messi este destul de încurcata şi e de luat în calcul şi varianta în care cariera celui mai bun jucător din lume se termină aici. Mai există şi varianta recursului. Dar implică un risc. Dacă se dă o sentinţă mai mare de doi ani? Într-o asemenea variantă jucatorul ajunge imediat la închisoare.

Şi povestea cu suspendarea implică riscuri. E o libertate condiţionata , cu verificari din partea poliţiei dar si evitarea altor probleme cu legea-chiar şi un banal incident în public.

Asa ca Messi e pus in fata unei decizii dificiele. A rămâne în Spania implica un pericol permanent+oricând i se poate înscena ceva. Ca să nu mai vorbim de sentimentul de frustrare că a fost condamnat chiar în Barcelona.

Altfel spus, varianta în care va pleca din Spania devine extrem de plauzibilă. Clauya de reziliere este uriaşa-250 de milioane de euro- dar Manchester City şi PSG şi-o pot permite. Ca să nu mai vorbim că Barcelona poate reduce sau chiar desfiinţa această clauză,tocmai pentru a-l scoate dintr-o situaţie atît de delicată.

Alte stiri din Sport

Ultima oră