Federer a realizat venituri de 67,8 milioane de dolari din tenis. Numai în ultimul an...

06 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Federer a realizat venituri de 67,8 milioane de dolari din tenis. Numai în ultimul an...

Elvețianul Roger Federer rămâne cel mai bine plătit jucător de tenis al planetei, în ciuda problemelor de sănătate care l-au afectat în ultimele luni și care l-au împiedicat să participe la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Statelor Unite,scrie agerpres.ro.

Tenismanul din Țara Cantoanelor a realizat venituri de 67,8 milioane dolari în perioada iunie 2015 — iunie 2016, care îl plasează în fruntea listei jucătorilor cu cele mai mari venituri din sportul alb, stabilită de revista americană Forbes.


Federer, în vârstă de 35 ani, care a obținut cea mai mare parte din această sumă grație contractelor de sponsorizare cu companii precum Nike, Mercedes sau Rolex, îl devansează pe actualul lider al clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic, care a realizat câștiguri totale în valoare de 55,8 milioane dolari, poziția a treia fiind ocupată de spaniolul Rafael Nadal, cu 37,5 milioane dolari, urmat de japonezul Kei Nishikori, cu 33,5 milioane dolari.


Campionul olimpic de la Londra (2012) și Rio (2016), Andy Murray, se află pe poziția a șasea în această ierarhie, cu 23 milioane dolari, fiind devansat de americanca Serena Williams, numărul unu mondial în tenisul feminin, care a realizat venituri de 28,9 milioane dolari.


Rusoaica Maria Șarapova, absentă din circuitul WTA începând din luna ianuarie, după Openul Australiei, unde a fost depistată pozitiv la meldonium, nu a fost afectată prea mult din punct de vedere financiar din cauza suspendării primite din partea Federației internaționale de tenis, acumulând venituri de 21,9 milioane dolari în ultimul an.


Între ce mai bine plătiți tenismeni ai lumii se mai află elvețianul Stan Wawrinka — 17,4 milioane dolari, poloneza Agnieszka Radwanska — 10,2 milioane dolari, daneza Caroline Wozniacki — 8 milioane dolari, spaniola Garbine Muguruza — 7,6 milioane dolari și sârboaica Ana Ivanovic — 7,4 milioane dolari.

Alte stiri din Sport

Ultima oră