A crescut sub aripa lui Puiu Iordănescu şi acum dă semnalul: „E momentul să începem de la zero”

20 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
A crescut sub aripa lui Puiu Iordănescu şi acum dă semnalul: „E momentul să începem de la zero”


Înfrângerea ruşinoasă din meciul cu Albania, scor 1-0, încă doare. Ca să nu fie primiţi cu „ovaţii” în ţară, „tricolorii” s-au întors la Bucureşti cu un charter în noaptea de luni spre marţi. Sosirea a fost anunţată la ora 3 dimineaţa, perfect pentru ca nimeni să nu-i deranjeze pe neputinciosii naţionali.


Rezultatele şi jocul slab de la EURO 2016 i-au împărţit pe români în dulăi şi lingăi. Sunt însă şi oameni cu picioarele pe pământ în această ţară. Gabi Balint, component al Generaţiei de Aur, nu îşi mai găseşte locul în fotbalul românesc, dar a rămas aproape de fenomen.


Fostul jucător al Stelei a scris pe Facebook cu ce impresii a rămas în urma participării echipei naţionale la turneul din Franţa. „Am început primii, am plecat primii. Din tribune s-a auzit <<Hai, România>>, din teren <<Hai, acasă>>. Nu ne-am sincronizat deloc. Noi am vrut, ei n-au putut. Noi am încurajat, ei ne-au descurajat. Fotbalul se joacă pe goluri marcate şi nu primite. Asta înseamnă să ai mentalitate ofensivă. Noi n-am avut-o şi n-o avem de câţiva ani buni. Nu-mi place să critic, mai ales în aceste momente când criticile ocupă primele pagini dintr-o istorie pe care vrem s-o uităm. Nu ştiu dacă România a avut până acum atât de mulţi suporteri prezenţi la o competiţie de înalt nivel. I-am dezamăgit şi i-am trimis acasă şi pe ei. Eu nu mai vreau explicaţii. Sunt satul de ele. Vreau soluţii. Există? Există, pe naiba. O să ne păcălim în continuare. Patronii păcălesc jucătorii, jucătorii păcălesc antrenorii şi antrenorii păcălesc patronii (care mai există). Fotbalul românesc e în colaps. Nu vrem statui, cum sugera Hagi acum câţiva ani, vrem să ne bucurăm de fotbal. E momentul să începem de la zero. Astăzi, nu mâine!”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră