Alexandr Dolgopolov critică conducerea Roland-Garros: le lipsește curajul să-i interzică pe jucătorii ruși

23 Mar 2022
Alexandr Dolgopolov critică conducerea Roland-Garros: le lipsește curajul să-i interzică pe jucătorii ruși

Într-un interviu acordat luni postului RTL, fostul tenismen ucrainean Alexandr Dolgopolov a spus că organizatorii Roland-Garros nu ar trebui să permită jucătorilor ruși să participe la turneu, scrie L'Equipe.

Intr-un interviu acordat luni postului RTL fostul jucător ucrainean Alexandr Dolgopolov a facut din nou apel să „alunge Rusia” din lumea tenisului și să nu permită jucătorilor ruși să participe la Roland-Garros. .

„(Organizatorilor Roland-Garros) le lipsește curajul. Sincer, nu este suficient să spunem că suntem împotriva războiului. Este un război împotriva națiunii noastre, care ne afectează civilii”, a spus ucraineanul în vârstă de 33 de ani, care s-a întors la Kiev la jumătatea lunii martie pentru a lua armele și a-și apăra țara.

Federația Franceză de Tenis (FFT) a indicat miercurea trecută că ușa turneului de la Roland-Garros (22 mai-5 iunie) nu va fi închisă pentru jucătorii ruși, printre care Daniil Medvedev (nr. 2 mondial) și belaruși.

Impunem neutralitate strictă jucătorilor ruși și belarusi”, a declarat miercuri directorul general FFT, Amélie Oudéa-Castéra, în timpul unei conferințe de presă. Un atlet individual este interzis doar dacă a fost selectat de țara sa. Acesta este cadrul, ne ținem de el”, a justificat ea. „Deocamdată”, a adăugat președintele FFT Gilles Moretton.

„Sportivii ruși trebuie să-și condamne guvernul, să recunoască că aceasta este o crimă în masă”

Dolgopolov i-a provocat și pe liderii mondiali ai tenisului.

„Am spus ATP: tenisul are o postură foarte lejeră astăzi. Cred că lumea tenisului ia decizii lipsite de curaj. Rusia trebuie interzisă din ceea ce este condus de lumea liberă. Sportivii lor trebuie să-și condamne guvernul, să recunoască că acestea sunt crime în masă. »

Fostul jucător le-a cerut tenismenilor ruși să-și afirme ferm opoziția față de război.

„Sunt destul de sigur că sunt împotriva acestui război. Dar dacă iau o poziție neutră, de genul „Sunt împotriva războiului”, parcă ne spun „Lasă-mă în pace, îmi trăiesc viața în colțul meu, nu vreau să mă implic, vreau doar să joc tenis''. Această poziție nu este sustenabilă astăzi, îmi pare rău”, a spus el.

Alte stiri din Sport

Ultima oră