În urma morţii fotbalistului camerunez au apărut şi controverse, unele legate de condițiile în care a survenit decesul, mai mulţi suporteri dinamoviști susținând că ambulanța a intervenit cu întârziere. Ei spun că doctoriţa de pe ambulanţa prezentă la stadion mânca semințe și fuma în tribune, pe teren ajungând iniţial doar șoferul ambulanței.
Citeşte şi: Se putea evita tragedia? Suporterii dinamovişti acuză: "Doctoriţa mânca seminţe şi fuma!" (VIDEO)
Medicul Alis Grasu, coordonator al Serviciului de Ambulanță al Municipiului București, a declarat, la Antena 3, că în momentul în care jucătorul dinamovist s-a prăbuşit pe teren, nimeni nu l-a evaluat conform protocolului.
"Legislaţia prevede ca ambulanţa să fie echipată complet. Niciun meci nu începe până când la stadion nu există o ambulanţă de urgenţă. Cluburile au obligaţia să încheie contracte cu ambulanţe de urgenţă, private sau publice, dotate corespunzător. Eu nu am văzut pe nimeni în momentul în care jucătorul a căzut care să evalueze pacientul conform protocolului de suport vital de bază. Acela pe care ar trebui să îl ştim toţi. Apoi, în momentul în care a fost identificat stopul cardio-respirator trebuiau începute pe loc, pe teren, compresiile toracice şi manevrele de resuscitare. Trebuia să fie o ambulanţă de urgenţă cu medic. Ambulanţa trebuia să fie cu medic care să aibă pregătire de urgenţă şi trebuia să intre pe teren imediat ce medicul echipei constata că e neviue de prezenţa ambulanţei", a explicat medicul Alis Grasu.
Coordonatorul Serviciului de Ambulanță al Municipiului București a mai spus că medicul de pe ambulanţă "nu se departează de lângă ambulanţă nici măcar un metru. Şi este alert permanent astfel încât să fie pregătit să intervină imediat".
Citeşte şi: Dosar penal in rem în cazul morţii fotablistului Patrick Ekeng
Preşedintele AFAN, după moartea lui Ekeng: Sunt scârbit de fotbalul din România