După 14 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001, bilanţul victimelor continuă.
Atentatele de la 11 septembrie 2001 au făcut peste 2.900 de victime. Dar la acest bilanţ se adaugă şi numărul mare al celor care au participat la operaţiunile de salvare, de izolare a incendiilor etc., a căror stare de sănătate a fost grav afectată chiar şi după 14 ani de la aceste tragice evenimente.
Concret, aceşti oameni au respirat, în timpul operaţiilor de salvare, mult fum şi un aer încărcat cu elemente toxice, scrie Sciences et Avenir.
În total, aproape 37.000 de poliţişti, securişti, muncitori, funcţionari angajaţi sau voluntari au fost prezenţi după atentante în zona Ground Zero. Majoritatea acestor oameni au venit pentru a-i ajuta pe cei blocaţi în molozul turnurilor prăbuşite sau pentru a stinge incendiile. După care, numeroşi muncitori au lucrat la refacerea zonei. Din totalul acestui număr mare de persoane implicate, post-atentate, 3.701 s-au îmbonăvit de cancer în 2015, înregistrându-se o creştere importantă comparativ cu 2014, când erau inventariate 2.500 de cazuri, potrivit New York Post, care se bazează pe cifrele din Programul pentru sănătate al World Trade Center la Spitalul Mount Sinai din New York. Concret: 1.100 pompieri din „Fire Departament of the City of New York” şi 2.134 poliţişti şi securişti, sunt dintre cei afectaţi de mai multe tipuri de cancer.
Cele mai frecvente sunt leucemia, cancerul prostatei, al tiroidei şi colonului.