Test PCR obligatoriu la intrarea în România. Carantină pentru persoanele nevaccinate

06 Dec 2021 | scris de A.V.
Test PCR obligatoriu la intrarea în România. Carantină pentru persoanele nevaccinate

Într-o conferință de presă comună DSU – Ministerul Sănătății s-au detaliat primele măsuri luate de autorități după descoperirea în România a primelor cazuri cu tulpina Omicron.

Astfel, persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene – inclusiv cele vaccinate anti-COVID – vor avea obligația să prezinte, la intrarea în România, un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din țările UE – nu și cele vaccinate – trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină.

De asemenea, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF). Acest formular urmează să fie implementat în România începând cu data de 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care vin în țara noastră, indiferent de statul din care provin.

Măsurile au fost decise de autorități în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

Deciziile au fost luate duminică, într-o ședință convocată la guvern de către premierul Nicolae Ciucă, la care au luat parte ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră