Tatuajul viitorului: Îşi schimbă culoarea în funcţie de starea de sănătate

06 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Tatuajul viitorului: Îşi schimbă culoarea în funcţie de starea de sănătate

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology şi University Harvard colaborează  pentru punerea la punct a unui tatuaj deosebit. Acesta este capabil să-şi modifice culoarea în funcţie de starea de sănătate a purtătorului, transmite site-ul topsante. 

Proiectul Dermal Abyss, aflat în testare pe animale, lasă să se întrevadă posibilitatea ca acest tip de tatuaj să devină un instrument de sănătate. Particularitatea lui constă într-o cerneală specială. De fapt, este un amestec de captatori biologici injectaţi sub piele care detectează variaţiile unor date biologice, cum este nivelul glucozei, ph-lui sau nivelul sodiului. 

 

 

Am pus la punct patru captatori, ce reacţionează la trei elemente de informaţie biochimică din fluidul corporal, modificându-şi culoarea, explică autorii proiectului pe site-ul deezen. Captatorul pH-ului se modifică de la violet la roz, captatorul glucozei, de la bleu la brun, captatorul de sodiu şi un al doilea pentru pH devin fluorescente sub acţiunea ultravioletelor.

Acest tip de tatuaj prezintă numeroase avantaje pentru pacient, cel mai important fiind, de exemplu, cunoaşterea nivelului glicemiei, fără a mai fi nevoie de înţepătura în deget şi picătura de sânge. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră