Înotul, ciclismul, baschetul.. îmbunătățesc calitatea spermei

10 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Înotul, ciclismul, baschetul.. îmbunătățesc calitatea spermei

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 85 de donatori de spermă, bărbați cu vârste între 18 și 35 de ani. Acești voluntari au răspus unui chestionar internațional asupra activității fizice (IPAQ), care a cuantificat activitatea fizică - slabă, moderată, ridicată și foarte ridicată.

Potrivit doctorului Fernando Quintana, directorul laboratorului de andrologie în cadrul clinicii IVI Bilbao, studiul a arătat că activitatea fizică nu are influențe negative asupra calității spermei, dimpotrivă are efecte benefice asupra cantității de spermatozoizi. 

În schimb, cercetătorii recunosc că mai sunt necesare studii, în special pentru a determina câtă activitate fizică trebuie efectuată zilnic pentru a lupta contra infertilității și care sunt sporturile indicate pentru aceasta. Potrivit autorilor studiului și fotbalul, și înotul, și ciclismul, și baschetul sunt la fel de eficiente. 

Dar argumentele despre beneficiile sportului nu sunt epuizate. În martie 2009, un studiul suedez arăta că bărbații care fac zilnic sport trăiesc în medie cu doi ani mai mult, comparativ cu semenii lor care sunt comozi.

De asemenea, activitatea fizică reprezintă o modalitate de a preveni cancerul de prostată, hipertensiunea arterială, tulburările cardiovasculare... 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră