Spitalul de Ortopedie Foișor și Spitalul Colentina din Capitală s-au redeschis pentru pacienții cu afecțiuni cronice

25 Mai 2021
Spitalul de Ortopedie Foișor și Spitalul Colentina din Capitală s-au redeschis pentru pacienții cu afecțiuni cronice

Veşti bune pentru pacienţii care şi-au amânat controalele şi intervențiile la ortopedie. Spitalul Foişor din Capitală şi-a reluat activitatea şi, deocamdată, internează doar 40 de pacienţi pe zi, pe bază de programări. Lista de aşteptare e însă de 20 de ori mai lungă. Şi Spitalul Colentina e aproape complet deschis şi poate primi pacienți cu afecţiuni cronice.

După aproape o lună și jumătate în care a tratat doar bolnavi Covid, Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală și-a reluat activitatea.

Toți pacienții au fost testati. Cei vaccinați, cu teste rapide antigen, iar cei nevaccinați cu teste PCR.

41 de pacienți au fost internați în prima zi în care spitalul și-a reluat activitatea.

Mâine, alți 40 vor fi internați. Și tot de mâine cele opt săli de operație vor fi deschise.

La Spitalul Foisor din Capitală numărul de internări zilnice este unul limitat, așa că lista de așteptare este lungă în acest moment și numără mai bine de 800 de persoane. 57 dintre acestea au nevoie și de intervenții chirurgicale complexe. Au nevoie, spre exemplu, de adicție de os din banca de capete femurale.

Pe 9 aprilie, Spitalul Foișor a fost transformat în unitate dedicată îngrijirii bolnavilor de Covid. Evacuarea pacienților în timpul nopții a iscat un întreg scandal.

Imaginile cu bolnavii scoși pe tărgi din spital și preluați cu mașinile personale ale aparținătorilor au stârnit reacții aprinse.

Tot în Capitală, aproape toate cele 30 de secții ale Spitalului Colentina au fost redeschise.

Foarte mulți pacienți s-au prezentat astăzi la internare, unii cu valizele făcute chiar pentru două-trei săptămâni.

Revenirea spitalelor la specializările dinaintea pandemiei este posibilă pentru că numarul infectărilor a scăzut foarte mult.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 230 de cazuri noi la aproape 10.500 de teste. 36 de oameni au murit, iar 580 sunt la Terapie intensiva.

Toate județele au în acest moment o incidență sub 1 la mia de locuitori.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră