Evaluarea făcută aseară și în cursul zilei de astăzi arată că configurația siamezelor este una neprielnică, în sensul că împart din păcate cordul, au un cord comun, și un ficat comun, ceea ce face ca prognosticul să fie unul puțin favorabil. Șansele lor fiind minime la acest moment', a explicat dr. Spătaru.
În principal, chirurgilor cardiologi le revin misiunea de a decide drumul de urmat pentru a le oferi o şansă siamezelor.
Şeful secţiei terapie intensivă nou-născuţi, dr Cătălin Crîstoveanu, ne-a declarat că siamezele sunt internate în această secţie, că sunt premature şi respiră artificial.
Echipa medicală care le-a examinat este formată din medicii Radu Spătaru, directorul medical, chirurg, Cătălin Crîstoveanu, şeful secţiei terapie intensivă nou-născuţi, dr. Cristina Filip, cardiolog, dr. Veronica Maria Marcu, radiolog.
O femeie a născut două fetițe siameze, marți dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, perechea fiind adusă pe lume prin operație cezariană, în Clinica Obstetrică-Ginecologie .Dr Mihnea Avram, spune că un astfel de caz se înregistrează o dată la 200 000 de nașteri.
"Cele două fetițe au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni și cântăresc câte 1500 de grame. Deocamdată urmăm procedura clasică, fetițele sunt intubate, sunt la incubator și perioada următoare este foarte critică dar urmează să vedem cum evoluează. Sunt toate șansele să trăiască, cel puțin una dintre siameze", a spus dr. Mihnea Avram.
Mama siamezelor, în vârstă de 24 de ani, locuiește într-un sat din județul Constanța și este la a șasea sarcină, acasă mai având încă cinci copii. Potrivit medicilor, femeia gravidă s-a prezentat luni noaptea la Spitalul Clinic Județean de Urgență și, din propria declarație, reiese că pe parcursul sarcinii nu a fost la niciun control medical, crezând ca va naște copii sănătoși ca și în cazurile precedente.