Resveratrolul din sâmburii de struguri încetineşte evoluţiai maladiei Alzheimer

15 Sep 2015
Resveratrolul din sâmburii de struguri încetineşte evoluţiai maladiei Alzheimer
Resveratrolul, unul dintre componentele vinului roşu, are efecte pozitive în cazul maladiei Alzheimer. Resveratrolul, un polifenol natural, prezent în sâmburii de struguri, în vinul roşu şi în ciocolată, încetineşte evoluţia maladiei Alzheimer. Un nou studiu, considerat cel mai vast şi cu cea mai mare durată a fost efectuat pe persoane afectate de forme uşoare şi moderate de boală. La acestea s-a observat o încetinire a declinului cognitiv pusă pe seama acestui polifenol.

Doctorul Scott Turner, profesor de neurologie şi director al programului pentru tulburări de memorie la Universitatea Georgetown (SUA), a creat o formă purificată de resveratrol. Jumătate dintre persoanele incluse în acest studiu au beneficiat de această formă purificată de resveratrol. Ele au luat 1.000 mg zilnic, în timp ce cealaltă jumătate a luat placebo. După un an, doctorul Turner a comparat participanţii cu ajutorul rezultatelor obţinute la o serie de teste cognitive. Participanţilor li s-a mai cerut să precizeze dacă au căpătat dependenţă de unele activităţi în viaţa de zi cu zi.”Coşmarul meu era să descopăr că nu este nici o diferenţă cu grupul placebo. Din fericire, nu a fost cazul”, a declarat doctorul Turner.

Grupul care a luat resveratrol aaveau creierul mai mic (comparativ cu ceilalţi), ceea ce este un semn încurajator în cadrul maladiei Alzheimer, care, se ştie, provoacă o inflamare a creierului, care poate interfera cu unele acţiuni neurologice. Mai încurajator este că membrii acestui grup au prezentat o uşoară îmbunătăţire a capacităţii lor de a efectua unele activităţi cum ar fi să se îmbrace sau să se spele singuri. „Cred că reseveratrolul reprezintă o zonă de cercetare interesantă care poat fi manipulat farmacologic pentru a pune la punct un tratament, concluzionează doctorul Scott Turner. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră