OMS: Pandemia de Covid-19 este departe de a se termina”: "rămâne o urgență globală de sănătate"

12 Iul 2022
OMS: Pandemia de Covid-19 este departe de a se termina”: "rămâne o urgență globală de sănătate"

Pandemia de Covid este departe de a se termina, spune OMS facând apel la continuarea purtării măștii și îmbunătățirea ventilației, scrie BFMTV

Pandemia de Covid-19 este „departe de a se termina”, a anunțat, marți, la o conferință de presă la Geneva , directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) , Tedros Adhanom Ghebreyesus: „În timp ce virusul trece, trebuie să-l împingem. înapoi”, a spus Dr. Tedros, adăugând: „Pandemia de Covid-19 este departe de a se termina”.

„Pe măsură ce spitalizările și transmiterea Covid-19 cresc, guvernele trebuie să implementeze măsuri încercate și testate, cum ar fi purtarea măștilor, ventilație îmbunătățită și protocoale de testare și tratament”, a adăugat el vorbind în urma publicării de către OMS a rezultatelor ultimei ședințe a Comitetului de Urgență pe Covid-19, care a avut loc vinerea trecută.

Scăderea testărilor

Agenția ONU a anunțat astfel menținerea pandemiei de Covid-19 la rangul de „urgență de sănătate publică de interes internațional”, cel mai înalt nivel de alertă al organizației, în urma unei decizii unanime a Comitetului.

Comitetul subliniază scăderea screening-ului și secvențierii genomice, care fac „din ce în ce mai dificilă” evaluarea impactului variantelor Covid-19 și subliniază „inadecvarea supravegherii actuale” a pandemiei.

Comitetul ia act de creșterea recentă a numărului de cazuri de Covid-19 în diferite regiuni ale lumii, precum și de lipsa implementării măsurilor adecvate de sănătate publică în regiunile afectate de reapariția cazurilor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră