Obezitatea provoacă o explozie a cancerului uterin

14 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Obezitatea provoacă o explozie a cancerului uterin

Aproximativ 9.000 de femei sunt diagnosticate în fiecare ani cu cancer de uter şi aproximativ 2.000 dintre ele îşi vor pierde viaţa din această cauză, explică Fundaţia pentru cercetarea cancerului din Marea Britanie, pe site-ul BBC.

Un cancer din trei sunt legate de obezitate
Nu cunoaştem încă cu adevărat toate cauzele, dar ştim că aproximativ o treime dintre cazurile de cancer de uter sunt legate de obezitate, a declarat profesorul Jonathan Lederman de la Cancer Research din Marea Britanie. Experţii bănuiesc că excesul de grăsimi produce hormoni şi molecule care favorizează creşterea tumorilor. Alţi factori, cum sunt vârsta sau sedentarismul, influenţează, de asemenea, apariţia tumorilor.

Cancerul uterin - cancer de corp uterin, cancerul uterului, cancerul mucoasei uterine, cancer endometrial - este o tumoare malignă, care se dezvoltă din ţesuturile uterului şi se poate metastaza.

Cancerul uterin este unul dintre cele mai frecvente tipuri de tumori maligne la femei. În fiecare an, această tumoare este detectată la câteva sute de mii de femei din întreaga lume.De cele mai deseori, de cancerul uterin suferă femeile în vârstă de 50-60 de ani şi peste.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră