Oameni de ştiinţă americani au transformat coronavirusul în melodie, pentru a ajuta cercetările

26 Oct 2020
Oameni de ştiinţă americani au transformat coronavirusul în melodie, pentru a ajuta cercetările

Mai mult ca sigur că, de la declanşarea epidemiei – devenite pandemie – de coronavirus, aţi văzut zeci de variante de imagini ale noului coronavirus, responsabil de milioane de infectări şi zeci de mii de decese în întreaga lume. La prima vedere, inamicul public numărul unu al Planetei arată chiar spectaculos.

Ei, bine, oameni de ştiinţă americani au găsit o metodă de a vă face să-l şi auziţi pe agentul patogen: traducând structura celebrei proteine într-o notă muzicală, scrie sciencemag.org.

Dacă nu am şti cu cine avem de-a face, am putea spune chiar că e şi plăcut auzului, nu doar vederii. Liniştitor, chiar.

Armonii subţiri, dar şi furtunoase şi puternice

De la armoniile subţiri, când virusul dezarmează celulele, până la cele furtunoase şi puternice, atunci când se reproduce, oamenii de știință din SUA au transformat structura proteică cu raze ​​a noului coronavirus în muzică, în efortul de a înțelege mai bine agentul patogen.

Profesorul Markus Buehler de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) și echipa sa au folosit inteligența artificială pentru a transforma un model al structurii proteice a SARS-CoV-2, așa cum virusul este numit oficial, în melodii împletite într-o compoziție muzicală clasică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI ȘI ÎNREGISTRAREA AUDIO, AICI

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră