La ora actuală, în țările dezvoltate, AVC-ul este una din principalele cauze de invaliditate. Persoana afectată de AVC are nevoie de reeducare motrice, uneori îndelungate și foarte costisitoare pentru a recupera posibilitatea de a efectua gesturi simple pentru viață de zi cu zi. De asemenea, are nevoie de programe de exerciții speciale, efectuate sub controlul medicului specialist. Pentru a mări numărul persoanelor capabile să se recupereze după un AVC, Hoyoung Ban, absolvent MBA al Darden School of Business (SUA), a inventat o nouă mănușă inteligentă.
În familiea lui Hoyoung Ban, AVC-ul este ceva comun. Tatăl lui și doi unchi au fost victime ale AVC-ului. Sunt motivele pentru care Hoyoung Ban s-a lansat în acest proiect ambițios destinat, inițial, să îmbunătățească îngrijirea bolnavilor de AVC din Coreea de Sud. Apoi, societatea care l-a ajutat pe Hoyoung Ban a comercializat acest dispozitiv și l-a botezat Rapael Intellingent Glove. Pacientul poartă această mănușă în timp ce efectuează activități cotidiene: toarnă apă în pahar, aruncă mingea etc.
Mănușa este conectată la o rețea globală care înregistrează și transmite date pentru o eventuală evaluare a pacientului de către medicul specialist.
Potrivit inventatorului, costul de producție al acestei mănuși este relativ mic, în condițiile în care este dotată cu programe care oferă pacienților posibilitatea de a efectua exerciții variate și eficiente. În prezent, se discută comercializarea și distribuirea produsului către spitale din SUA, Europa, Orientul Mijlociu și Japonia. Modelul destinat spitalelor va fi vândut cu 10.000 de dolari, în timp ce versiunea folosită la domiciliul pacientului va fi comercializat, în cursul lui 2016, cu 1.000 de dolari.
Hoyoung Ban spune că scopul lui a fost să ofere pacienților șansa recuperării plăcute la domiciliu și că dorește ca, în scurt timp, să dezvolte vânzarea mănușilor inteligente, conectate chiar și în cazul folosirii lor la domiciliu.