Aceleaşi surse precizează că apariţia primelor rezultate sunt influenţate de complexitatea cazului şi durata procedurilor. Necropsia în cazul lui Dan Condrea are ca scop stabilirea cauzei morţii şi identificarea victimei. Se ştie că, potrivit legii, necropsia este obligatorie în cazul morţii violente, suspecte, de cauză neştiută. Răspunsurile privitoate la cauza morţii şi identificarea victimei sunt condiţionate de starea cadavrului.
„Am avut 4-5 de decedaţi în urma prăbuşirii unui avion. Unul dintre cadavre avea capul tăiat în două. Şi fără faţă nu am putut identifica victima. În aceste cazuri se procedează la prelevarea de probe pentru testele ADN. Aceste teste se efectuează doar în 2-3 centre din ţară, printre care la Bucureşti şi Iaşi. Atunci când faţa nu este desfigurată, se fac fotografii şi se comparară, reuşindu-se stabilirea identităţii”, spun aceste surse. Situaţii similare sunt întâlnite şi în multe accidente rutiere grave, cu tamponări, când corpul victimei, în special capul acesteia, este afectat. Nu aceeaşi este situaţia în cazul spânzuraţilor.
În privinţa amprentei dentare, aceasta este valabilă în cazul în care victima avea un medic stomatolog, la care avea o fişă medicală şi unde a efectuat o serie de lucrări dentare cu amprentare.
Aşadar, pentru identificarea victimei, mai ales când coprul acesteia a fost grav afectat, se procedază la prelevarea de probe pentru teste ADN.
Luni, prof. dr. Dan Dermergiu, directorul INML „Mina Minovici”, a precizat pentru antena3 că necropsia a fost începută, că nu a fost finalizată şi că ea va continua marţi. De asemenea, prof. dr. Demergiu a mai precizat că există o etapizare a procedurilor, în acest sens, fiind prelevate probe pentru amprente papilare, pentru testul ADN şi toxicologice.