Medicul personal dezleagă secretul podoabei capilare a lui Trump 

02 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Medicul personal dezleagă secretul podoabei capilare a lui Trump 

Misterul legat de podoaba capilară a președintelui Donald Trump a fost dezlegat de însuși medicul personal al acestuia. Și o face public în New York Times, scrie L’Express. 

Președintele SUA, în vârstă de 70 de ani, folosește un medicament cu acțiune asupra prostatei care stimulează creșterea părului. Acest tratament, finasterida, scade cantitatea antigenului prostatic specific (PSA), o proteină produsă de celulele prostatei, dar permite și tratarea calviției masculine. Harold Bornstein este medicul personal al președintelui Trump de aproape 38 de ani. 

În decembrie 2015, medicul a elaborat și publicat o scrisoare în legătură cu precipitarea și formulările vagă privitoare la starea de sănătate "excelentă" a republicanului. Medicul Bornstein preciza că nivelul PSA al candidatului era de 0,15, adică scăzut. Urologii americani estimau atunci că Trump face, cu certitudine, un tratament contra cancerului de prostată. 

Medicamentul folosit contra bolilor de prostată provoacă scăderea nivelului PSA. 

Acum, Harold Bornstein a anunțat în New York Times că președintele Donald Trump nu a folosit finasterida contra unei boli de prostată, ci pentru a contracara calviția. 
De asemenea, medicul Bornstein a anunțat că președintele face două alte tratamente. El suferă de rozacee, o boală dermatologică, frecventă și neplăcută, și ia statine contra colesterolului. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră