Sauna reduce riscul maladiei Alzheimer!

19 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Sauna reduce riscul maladiei Alzheimer!


Cercetătorii finlandezi de la Universitatea de Est, care au ajuns la aceste concluzii, au efectuat un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista Age and Ageing, numărul din luna decembrie.

Cercetătorii finladezi au analizat datele medicale aparținând unui număr de peste 2.300 de bărbați cu o stare bună de sănătate, cu vârste între 42 și 60 de ani, care au fost monitorizați timp de 20 de ani.

Un risc de demență redus cu 66%
Cercetătorii au împărțit participanții la studiu în trei grupe în funcție de frecvența cu care aceștia făceau saună: o dată pe săptămână, două-trei ședințe săptămânal sau șapte, pe săptămână. Bilanțul participanților din grupa a treia (cu șapte ședințe de saună săptămânal) prezentau un risc de demență mai mic cu 66%, comparativ cu bărbații care fac saună o dată pe săptămână, cu un risc mai mic de 65%.

Se știe că aerul uscat și temperatura ridicată din cabinele de saună au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, contribuind la dilatarea vaselor de sânge. Iată că sauna are un impact pozitiv și asupra memoriei. Știm că sănătatea cardiovasculară afectează în mod deosebit creierul.

Relaxarea și buna dispoziție, induse de saună. pot juca un rol major asupa principalelor funcții ale creierului, subliniază Jari Laukkanen, autor al studiului, citat de site-ul 20minutes.fr.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră