Propoziții simple, care vă pot pune în pericol job-ul!

02 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Propoziții simple, care vă pot pune în pericol job-ul!

Așa am făcut întotdeauna. Nu uitați că lucrurile sunt într-o continuă modificare. Tehnologiile evoluează. Or, explicând că așa ați făcut întodeauna nu este un argument pentru a reuși să rezistați la schimbări. Ar putea părea celor din jur că sunteți rigid, chiar leneș și neinteresat la faptul că lucrurile evoluează.

Asta nu e greșeala mea. Nu e o idee bună să dați toată vina pe un coleg. Trebuie să fiți responsabil. Dacă aveți o parte de răspundere chiar limitată în apariția unei greșeli, asumați-vă situația. Explicați în mod onest și obiectiv ce s-a întâmplat. Dacă acuzați din prima că un alt coleg poartă întreaga vină pentru greșeală, vă expuneți unor conflicte și puteți deveni o țintă.

Nu pot. Problema cu nu pot este receptată ca nu vreau. Adică, nu sunteți pregătit pentru a face eforturi pentru a rezolva ceea ce vi se cere. Dacă într-adevăr nu sunteți capabil pentru că nu aveți resursele, încercați să găsiți o altă soluție. Și în acest sens, faceți dovada că vă străduiți. Sugerați formula de a lucra în echipă. În loc să bateți în retragere, mai bine arătați ceea ce puteți face.

Nu e drept. Toată lumea știe că viața nu e tapetată doar cu lucruri drepte. Or, a sugera că dumneavoastră credeți că viața înseamnă numai dreptate ar putea să reflecte imaturitate și chiar naivitate. Mai bine dovediți că sunteți pregătit să faceți totul pentru a progresa.

Nu este în fișa postului. A rosti această propoziție este echivalent cu a recunoaște că nu faceți decât strictul necesar pentru a vă lua salariul la sfârșitul lunii. Dacă aveți interesul să vă păstrați job-ul nu este o strategie bună. Dacă faceți activități peste fișa postului, arătați patronului, subliniind în mod civilizat că trebuie să țină seama de acest efort.

Un minut îmi este suficient. S-ar putea ca tocmai aceasta propoziție să dovedească superficialitate și dezinteres pentru ceea ce faceți.

Este leneș și incompetent. A caracteriza în public un coleg cu aceste cuvinte nu vă ajută. Fie toată lumea știe acest lucru și a-l spune dumneavoastră nu servește la nimic, fie vă expuneți deschis disprețul față de colegul cu pricina. Întotdeauna vor fi persoane incompetente, care nu sunt dispuse să facă un minimum de efort pentru a se autodepăși. Până la urmă, toți colegii își vor da seama de acest lucru, așa încât nu e cazul să vă fragilizați poziția în fața acestora

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră