Germania: unul dintre cei mai importanți strategi în lupta împotriva pandemiei a demisionat

11 Ian 2023
Germania: unul dintre cei mai importanți strategi în lupta împotriva pandemiei a demisionat

Președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, unul dintre cei mai importanți strategi în lupta împotriva pandemiei corona din Germania, va demisiona la cererea sa pe 1 aprilie a anunțat Institutul într-un comunicat de presă , scrie Der Spiegel

 Wieler se va dedica unor noi sarcini în cercetare și predare, se spune în comunicat. Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a fost de acord cu acest pas. Wieler conduce Institutul din martie 2015.

Odată cu pandemia corona, care a ajuns și în Germania în urmă cu aproape trei ani, el a devenit unul dintre cei mai importanți consilieri ai politicienilor în probleme de sănătate. Adjunctul lui Wieler, Lars Schaade, urmează să conducă acum RKI pentru o perioadă de tranziție.

„În timpul pandemiei, Institutul Robert Koch și-a dovedit excelența. A fost un privilegiu să pot lucra într-o poziție expusă împreună cu o echipă motivată de experți excelenți în timpul acestei crize”, a spus Wieler. El le mulțumește angajaților săi care au făcut țării un serviciu grozav.

În calitate de președinte al Institutului Robert Koch, Lothar H. Wieler a oferit țării servicii de durată și remarcabile în depășirea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății Lauterbach, potrivit anunțului RKI despre demisia lui Wieler. Germania ar fi trecut prin pandemie mai rău fără Wieler. „Regret cu atât mai mult că va părăsi RKI”, a continuat Lauterbach. 

Deja la începutul pandemiei, în ianuarie 2020, când au existat doar primele raportări ale unei boli pulmonare ciudate în China, care ulterior s-a dovedit a fi Covid-19, Wieler a scris într-un comentariu al invitaților pentru „Die Welt”: „Trebuie să fim pregătiți, să ne înarmam – împotriva agenților patogeni cunoscuți și împotriva noilor patogeni din regnul animal.“

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră