Fauci este „îngrijorat” că oamenii nu se vor conforma dacă revin recomandările de a purta masca: „Sper” că „se vor respecta”

04 Sep 2023
Fauci este „îngrijorat” că oamenii nu se vor conforma dacă revin recomandările de a purta masca: „Sper” că „se vor respecta”

Mai multe întreprinderi, școli și spitale din SUA au reintrodus cerințele privind purtarea măștilor, scrie FoxNews

Într-un interviu de sâmbătă, fostul consilier medical șef al Casei Albe, Anthony Fauci, a vorbit în apărarea purtării maștii pe fondul creșterii cazurilor de COVID.

În cazul în care măștile sunt din nou recomandate, el este „îngrijorat că oamenii nu vor respecta recomandările”, a spus el în interviu. 

„Aș spera că, dacă ajungem la punctul în care volumul de cazuri este atât de mare și organizații precum CDC recomandă - CDC nu impune nimic - recomandă ca oamenii să poarte măști, aș spera ca oamenii să respecte această recomandare și să ia în considerare riscurile pentru ei înșiși și pentru familiile lor”, a declarat Fauci pentru CNN.

Fauci, care a fost și director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase la National Institutes of Health până în decembrie 2022, a pus sub semnul întrebării un studiu Cochrane din ianuarie 2023 care a constatat că masca este ineficientă.

„Când vorbiți despre efectul asupra pandemiei în ansamblu, datele sunt mai puțin puternice”, a spus Fauci. 

„Dar atunci când vorbiți despre o bază individuală a cuiva care se protejează … nu există nicio îndoială că există multe studii care arată că există un avantaj [la măști]”.

Studiul Cochrane, condus de 12 cercetători de la universități apreciate din întreaga lume, a comparat utilizarea măștilor medicale/chirurgicale cu a nu purta măști. 

Analiza a constatat că „purtarea unei măști poate avea o diferență mică sau deloc în ceea ce privește numărul de persoane care au contractat o boală asemănătoare gripei/covid (nouă studii; 276.917 persoane); și probabil că are o diferență mică sau deloc în ceea ce privește numărul de persoane care au avut gripă/COVID confirmat printr-un test de laborator (șase studii; 13.919 persoane)."

Spitalizările COVID au crescut în SUA cu 18,8% între 13 și 17 august, iar decesele au crescut cu 17,6% între 20 și 26 august, conform CDC.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră