Elon Musk s-a simțit de parcă „tragea să moară” după a doua vaccinare de COVID

21 Ian 2023
Elon Musk s-a simțit de parcă „tragea să moară” după a doua vaccinare de COVID

Elon Musk a sustinut pe Twitter vineri seara ca doua injecție de rapel COVID,a avut „efecte secundare majore” iar vărul său cu „sănătate maximă” a suferit de miocardită, scrie Fox News. CDC susține că cazurile de miocardită reprezintă un „risc rar” pentru cei care fac vaccinul ARNm COVID-19.

Elon Musk a scris pe Twitter vineri seara pentru a-și împărtăși experiența personală cu a doua injecție de rapel COVID, explicând că a avut „efecte secundare majore”.

Într-o serie de tweet-uri, CEO-ul Twitter a spus că a simțit că „o să moară” și că un văr de-al său cu „sănătate foarte bună” a suferit de miocardită, o inflamație a inimii care este listată ca un posibil efect secundar al unor vaccinuri împotriva coronavirusului. 

„Am avut efecte secundare majore de la a doua vaccinare de rapel. Am simțit că mor de câteva zile. Sper că nu există daune permanente, dar nu știu”, a spus Musk într-un tweet.

El a adăugat: „Și vărul meu, care este tânăr și în stare de sănătate foarte bună, a avut un caz grav de miocardită. A trebuit să meargă la spital”.

Într-o a treia postare, Musk a explicat că nu a fost alegerea lui să facă al doilea rapel, ci o cerință pentru a vizita o locație Tesla din Berlin, Germania.

Într-o altă postare, Musk a explicat că nu a avut probleme cu primirea vaccinului inițial Johnson & Johnson sau a primului booster ARNm.

„Am avut Covid19 înainte de apariția vaccinurilor și a fost practic o răceală ușoară. Apoi am avut vaccin J&J fără efecte dăunătoare, cu excepția faptului că m-a durut brațul pentru scurt timp”, a scris el pe Twitter.

Fondatorul Tesla a adăugat: „Primul booster ARNm a fost ok, dar al doilea m-a zdrobit”.

Postările lui Musk au fost ca răspuns la un tweet al Rasmussen Reports care a raportat că aproximativ 12 milioane de oameni ar fi experimentat „reacții adverse majore” după ce au primit vaccinul.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), cazurile de miocardită reprezintă un „risc rar” pentru cei care primesc vaccinuri ARNm COVID-19.

„Aceste cazuri rare de miocardită sau pericardită au apărut cel mai frecvent la bărbați adolescenți și adulți tineri, cu vârsta de 16 ani și peste, în decurs de 7 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin ARNm COVID-19 (Pfizer-BioNTech și Moderna). Nu a fost un model de raportare similar observat după primirea vaccinului Janssen COVID-19 (Johnson & Johnson),” spune CDC pe site-ul său.

Site-ul web adaugă: „CDC continuă să recomande vaccinarea împotriva COVID-19 pentru toată lumea cu vârsta de 6 luni și peste. Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) și CDC au stabilit că beneficiile (cum ar fi prevenirea cazurilor de COVID-19 și a cazurilor severe ale acesteia) depășesc riscurile de miocardită și pericardită după vaccinurile ARNm COVID-19.”

Musk a criticat în mod repetat pandemia de COVID și Dr. Anthony Fauci, care a supravegheat răspunsul SUA la pandemie în timpul administrațiilor Trump și Biden, în calitate de consilier medical șef al Casei Albe .

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră