Elon Musk: ”Am crezut că o să mor după a doua doză de vaccin anti-COVID. Vărul meu a ajuns la spital cu miocardită”

21 Ian 2023
Elon Musk: ”Am crezut că o să mor după a doua doză de vaccin anti-COVID. Vărul meu a ajuns la spital cu miocardită”

Elon Musk a folosit platforma Twitter pentru a-și împărtăși experiența personală cu cea de-a doua doză de rapel a vaccinului anti-COVID, explicând că a avut „efecte secundare majore”. Într-o serie de tweet-uri, CEO-ul Twitter a spus că a simțit că o să „moară” și că un văr de-al său cu o „sănătate perfectă” a suferit miocardită, o inflamație a inimii care este listată ca un posibil efect secundar al unor vaccinuri împotriva coronavirusului, anunță Fox News.

„Am avut efecte secundare majore de la a doua doză de rapel. Am simțit că mor câteva zile după vaccinare. Sper că nu există daune permanente, dar nu știu”, a spus Musk într-un tweet. El a adăugat: „Și vărul meu, care este tânăr și într-o stare de sănătate perfectă, s-a confruntat cu un caz grav de miocardită. A trebuit să meargă la spital pentru tratament”. Într-o a treia postare, Musk a explicat că nu a fost alegerea lui să obțină al doilea rapel, ci o cerință pentru a vizita o locație Tesla din Berlin, Germania.

Într-o altă postare, Musk a explicat că nu a avut probleme cu primirea vaccinului inițial Johnson & Johnson sau a primului booster ARNm.

„Am avut covid înainte de apariția vaccinurilor și a fost practic o răceală ușoară. Apoi m-am vaccinat cu J&J fără efecte secundare, cu excepția faptului că m-a durut brațul pentru scurt timp”, a scris el pe Twitter. Fondatorul Tesla a adăugat: „Primul booster ARNm a fost ok, dar al doilea m-a zdrobit”.

 

Postările lui Musk au fost ca răspuns la un tweet al Rasmussen Reports care a raportat că aproximativ 12 milioane de oameni ar fi experimentat „reacții adverse majore” după ce au primit vaccinul. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cazurile de miocardită reprezintă un „risc rar” pentru cei care primesc vaccinuri ARNm COVID-19. „Aceste cazuri rare de miocardită sau pericardită au apărut cel mai frecvent la bărbați adolescenți și adulți tineri, cu vârsta de 16 ani și peste, în decurs de 7 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin ARNm COVID-19 (Pfizer-BioNTech și Moderna). Nu a fost un model de raportare similar observat după primirea vaccinului Janssen COVID-19 (Johnson & Johnson),” spune CDC pe site-ul său.

„CDC continuă să recomande vaccinarea împotriva COVID-19 pentru toată lumea cu vârsta de 6 luni și peste. Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) și CDC au stabilit că beneficiile (cum ar fi prevenirea cazurilor de COVID-19 și a rezultatelor grave ale acesteia) depășesc riscuri de miocardită și pericardită după primirea vaccinurilor ARNm COVID-19.”

Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii, iar CDC a spus că datele preliminare arată că „majoritatea pacienților” s-au recuperat în cele din urmă de la miocardită. „Datele preliminare din sondajele efectuate la cel puțin 90 de zile după diagnosticul de miocardită au arătat că majoritatea pacienților s-au vindecat complet de miocardită”, a spus CDC.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră