Echipa de medici de la Iași a reatașat piciorul secționat de tren al băiatului de 15 ani. Aceeași echipă a salvat mâinile Alexandrei

18 Ian 2023
Echipa de medici de la Iași a reatașat piciorul secționat de tren al băiatului de 15 ani. Aceeași echipă a salvat mâinile Alexandrei

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să reatașeze piciorul băiatului din Iași care a fost lovit de tren marți, 17 ianuarie. Piciorul adolescentului de 15 ani a fost retezat după impact, iar operația a durat 13 ore.

Băiatul asculta muzică în căști, astfel că nu a auzit trenul care se apropia. Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața. Cu toate acestea, starea lui este critică, fiind internat la terapie intensivă, potrivit Digi24. ”Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. Martorii susțin că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren.

„Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.

Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria, conform bzi.

Echipa de medici care a realizat operația este aceeași care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta rănită grav într-un accident în Pașcani în luna decembrie și care a reușit o recuperare absolut uluitoare. Medicii se așteaptă ca în maxim un an de zile, cu ajutorul kinetoterapiei, să-și recupereze funcțiile ambelor brațe.

Aproape cu un an în urmă, o fetiță de doar 13 ani a suferit un accident similiar, fiindu-i amputat piciorul drept de locomotiva unui tren. Fetiţa a traversat calea ferată din gara Bacău şi a fost lovită de o locomotivă. Copila a fost transportată cu elicopterul la Iaşi, unde a fost operată mai bine de 9 ore pentru a-I fi reimplantat piciorul drept care fusese tăiat în urma accidentului. Fetiţa de 13 ani rănită grav în urma unui cumplit accident care a avut loc pe 26 ianuarie 2002, în gara din Bacău, când o locomotivă a lovit-o în timp ce traversa liniile de cale ferată, a fost operată tot la Iaşi.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră