A avea un regim alimentar manca sanatos, preponderente fiind fructele, legumele si pestele, ajuta la reducerea cu 24% a riscului de dementa. Studiul legat de alimentatie si declinul congnitiv este publicat in revista Neurology, numarul din 6 mai a.c.
O perioada de 56 de luni, cercetatorii de la Universitatea McMaster din Ontario au monitorizat 27.860 de barbati si femei din 40 de tari, cu varste de peste 55 de ani, care prezentau un risc major de boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala si altele).
Obiceiurile lor nutritionale au fost studiate cu atentie: cantitatea de carne rosie consumata, de peste, fructe si legume, proteine vegetale, alcool etc.), indexate astfel incat sa poate fi evaluat regimul lor alimentar.
Persoanele incluse in acest studiu au fost periodic testate in privinta capacitatilor intelectuale si de memorare.
Concluziile indica faptul ca participantii care au mancat sanatos aveau un risc mai mic cu 24|% de a dezvolta tulburari congnitive sau de memorie.