Covid19: Un nou vaccin bazat pe nanotehnologii e examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

22 Aug 2022
Covid19: Un nou vaccin bazat pe nanotehnologii e examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat săptămâna aceasta că examinează un nou vaccin Covid, care folosește nanotehnologia pentru a ataca virusul, scrie CNews

Nanoparticule pentru a lupta împotriva Covid-19 ? Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) analizează un nou vaccin, Skycovion, dezvoltat de laboratorul german SK Chemicals, bazat pe nanotehnologie.

Dacă va fi aprobat, va fi al șaptelea aprobat în Uniunea Europeană. În același timp, și alte vaccinuri noi sunt în curs de revizuire de către EMA, în vederea aprobării lor în UE pentru a preveni o posibilă reapariție a pandemiei în toamnă sau pe termen mai lung.

SK Chemicals „a transmis date despre capacitatea acestui nou vaccin de a declanșa producerea de anticorpi împotriva tulpinii inițiale de SARS-CoV-2, virusul responsabil de Covid-19”, a explicat EMA în această săptămână.

Vaccinul se bazează pe nanoparticule care conțin elemente ale proteinei Spike, care este cheia pentru a permite SARS-CoV-2 să intre în celulele umane. Vaccinul dezvoltat de SK Chemicals conține, de asemenea, un „adjuvant” pentru a stimula răspunsul imun al organismului la vaccin, a spus agenția.

Până în prezent, Uniunea Europeană a autorizat utilizarea vaccinurilor dezvoltate de AstraZeneca, Janssen, BioNTech-Pfizer, Moderna, Novavax și Valneva, ultima care și-a suspendat producția de vaccinuri împotriva Covid.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră