Covid19: China folosește testele anale pentru a îi proteja de Omicron pe participanții la Jocurile Olimpice

22 Ian 2022 | scris de M.N.
Covid19: China folosește testele anale pentru a îi proteja de Omicron pe participanții la Jocurile Olimpice
  • Beijingul efectuează teste anale pe un segment mic al populației sale pentru a detecta cazurile de Omicron.

  • 27 de persoane au fost testate săptămâna aceasta prin aceste proceduri care implică introducerea în rect a unui tampon de aproape cinci centimetri. 

  • Beijingul a închis în această săptămână și a înăsprit restricțiile Covid-19 pentru un caz Omicron.

În încercarea de a controla cazurile de Covid-19 și de a opri răspândirea variantei Omicron în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, China recurge la testele anale asupra unui mic segment al populației sale.

Potrivit publicației de știri chinezești The Beijing News, cel puțin 27 de persoane dintr-un bloc de apartamente din districtul Haidian din Beijing au fost suspuse testelot anale în această săptămână. Districtul Haidian este locul unde s-a descoperit primul caz Omicron raportat la Beijing.

Aceste tampoane anale implică introducerea în rect a unui tampon de aproape 5 cm. Tamponul este apoi trimis într-un laborator și analizat prin PCR în mod similar cu testele de coronavirus pe probe din nas sau gât.

Media chineză Global Times a raportat în ianuarie 2021 că, în timp ce mulți oameni au fost testați prin probe colectate din nas sau gât, pentru a crește acuratețea testului, autoritățile au folosite tampoane anale pentru „grupuri cheie” de persoane trimise la centrele de carantină.

« Deși tampoanele anale nu sunt modalități plăcute de a testa pentru Covid-19, testul e util pentru a detecta sau încărcătură virală scazută pe care tampoanele din nas sau gât ar putea să nu o capteze.» a spus pentru Business Insider Joanne Santini, profesor de microbiologie la University College London .

Deși testul poate fi util din punct de vedere științific, el a provocat unele controverse în februarie 2021, când SUA au acuzat China că i-a forțat pe diplomații americani să facă teste anale - ceea ce China a negat. Guvernul japonez a făcut, de asemenea, o plângere similară, cerând Beijingului să nu mai solicite cetățenilor săi teste cu tampon anal, invocând „durere psihologică” și suferință.

Deși capitala chineză nu a intrat în izolare completă, toți călătorii care trebuie să facă un test suplimentar Covid-19 în termen de 72 de ore de la sosirea în oraș, conform unui raport de la Beijing Daily .

Beijingul a detectat prima sa infecție cu Omicron la aproximativ o săptămână după ce Tianjin, un oraș vecin din nord, a raportat 97 de cazuri de Covid-19. Oficialii au supus populația de 14 milioane de oameni la testarea obligatorie pentru Covid-19 .

Este obișnuit ca orașele chinezești să procedeze la perioade de izolare scurte dacă sunt descoperite grupuri mici de cazuri de Covid, conform politicii Covid-zero aplicată de China. Autoritățile au închis Xi'an, un oraș cu 13 milioane de locuitori, după ce au înregistrat aproximativ 1.000 de cazuri de Covid-19 între 9 decembrie și 23 decembrie. Blocări similare au avut loc și în Yuzhou, un oraș din centrul Chinei, care găzduiește 1,2 milioane de oameni, și Anyang, un oraș cu 5,5 milioane de locuitori.

Inchiderile vin pe fondul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care urmează să înceapă pe 4 februarie . Țara intenționează să implementeze o bulă „în buclă închisă”, în care sportivii, oficialii, canalele de radiodifuziune și jurnaliștii să se poată deplasa numai în locurile desemnate.

În ciuda creșterii recente a infecțiilor, China a reușit să-și mențină numărul de cazuri relativ scăzut. Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate a țării, 66 de cazuri au fost detectate în 31 de provincii pe 20 ianuarie, ceea ce duce la 3.297 de cazuri active. Dintre acestea, Beijingul a raportat trei cazuri de transmitere locală a Covid-19.

sursa: Business Insider

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră