Cel mai gras om din lume va fi operat la Guadalajara

06 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Cel mai gras om din lume va fi operat la Guadalajara

Juan Pedro Franco, 32 ans, din Mexic, are 595 de kilograme și este considerat, la ora actuală, cel mai gras om din lume. El a fost internat într-un spital din Guadalajara pentru o intervenție chirurgicală de bypass gastric.

Operația are ca scop reducerea stomacului, printr-o deviație în tubul digestiv, pentru a micșora absorbția alimentelor. Înainte de operația propriu-zisă, pacientul va fi supus mai multor examene medicale pentru evitarea unor eventuale complicații. Cu ajutorul tratamentului medical, mexicanul a reușit să scape de 175 de kilograme, a anunțat Jose Castaneda Cruz, chirurgul care îl va opera. 

Potrivit site-ului M6 info, în mai 2014, Manuel Uribe, 48 de ani, tot din Mexic, a pierdut lupta cu obezitatea morbidă (597 de kilograme). 

Obezitatea și supraponderea au consecințe grave asupra sănătății, fiind printre primele cinci cauze de deces, la nivel global.

OMS estimează că aceste boli provoacă, la nivel global, cel puțin 2,8 milioane de decese, anual. Un indice de masă corporală major reprezintă un factor care mărește riscul unor boli frecvente: excesul de colesterol sau trigliceride, diabet, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, tulburări musculo-schletice, printre care artroza. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră