În acest weekend, zeci de sibieni au ajuns la spital din cauza înţepăturii de căpuşe.
"Doar în weekend la Spitalul Clinic Județean de Urgență au fost înregistrate 14 cazuri, la Pediatrie, 17, la Spitalul Militar, patru cazuri, la Spitalul Municipal din Mediaș, patru cazuri și două la Spitalul din Cisnădie. De luni până duminică, la spitalele din județul Sibiu s-au înregistrat 63 de cazuri de înțepături de căpușe, din care, 27 la Pediatrie", a explicat Krisztina Gaal, pentru Agerpres.
În acest an, la spitalele din Sibiu au fost tratați 294 de sibieni, cu înțepături de căpușe şi până acum s-a înregistrat niciun caz nou de boală Lyme, afecțiune cauzată de înțepătura de căpușă.
Specialiștii se așteptau la o creștere a numărului de pacienți înțepați de căpușe, ca urmare a încălzirii vremii și creșterii numărului activităților în aer liber.
Specialiștii ne recomandă să purtăm haine subţiri, de culoare deschisă, care să acopere cea mai mare parte a corpului, tocmai pentru a-l proteja de căpuşe. De asemenea, ne recomandă să folosim de spray-uri anti-căpușe, care se pot aplica atât pe piele, cât și pe haine.
Aproape 600 de sibieni au semnat, până luni, o petiție prin care cer primăriei municipiului să verifice urgent produsele folosite pentru dezinsecție în oraș, ei temându-se de boala Lyme, cauzată de mușcătura de căpușă, potrivit site-ului www.petitieonline.com.
În anul 2015, 1.713 sibieni au fost înregistrați cu înțepături de căpușe, față de 985, în anul 2014. DSP Sibiu a precizat că, totodată, a avut loc și o creștere a numărului de cazuri de boală Lyme — 63 în anul 2015, dintre care 47 de stadiul I — ceea ce înseamnă o expunere recentă, față de numai 44 în anul 2014, cu 20 de stadiul I.