Cercetătorii americani şi suedezi au demonstrat că există o legătură între celule maligne rezistente, agresive şi acumularea de ţesut adipos. Astfel, cercetătorii au stabilit că în apariţia metastaselor (celule maligne) sunt implicate celulele adipoase. Astfel, celulele maligne folosesc acumulările de grăsimi ca sursă de energie.
Grăsimea care înconjoară tumora permite expansiunea şi invazia celulelor suşe maligne, responsabile de instalarea şi de evoluţia tumorii în mod agresiv.
Privarea celulelor de energie
Pentru a reduce capacitatea de duplicare a celulelor canceroase agresive, ar fi necesar ca acestea să fie private de accesul la ţesut gras, deci la sursa de energie.
Odată ce ştim mai multe despre modul în care celulele stresate acumulează aceste rezerve de grăsime, noi vom putea să le tăiem accesul la această energie suplimentară, precizează cercetătorii, autori ai acestui studiu.
Până acum, sunt numeroase studii clinice care au demonstrat deja că heparina a dat rezulatele cele mai bune în lupta contra cancerului.
Heparina, un medicament antitrombotic, are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge, dar şi de a reduce absorbţia particulelor de grăsime, subliniază cercetătorii care iau în calcul să profite mai mult de această soluţie terapeutică.