Adevărat şi fals în paharul cu apa şi lămâie!

05 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Adevărat şi fals în paharul cu apa şi lămâie!

A slăbi

Şi fals, şi adevărat. N-a slăbit nimeni doar pentru că a băut apă cu lămâie, pentru că acest lichid nu acţionează direct asupra stratului adipos. Totuşi, apa are avantajul de a umple stomacul şi, deci, de a limita cantitatea de alimente ingerate. A înlocui ronţăitul cu paharul plin cu apă şi lămâie evident că este o bună metodă de a micşora numărul caloriilor acumulate. Şi asta, firesc, se va vedea la cântar. Satisfacţia va şi fi mai mare, dacă veţi înlocui băuturile carbogazoase îndulcite cu apa în care aţi stors lămâie.  

Dimineaţa

Adevărat.  Eu le recomand pacienţilor mei să consume această băutură dimineaţa, pe stomacul gol, explică medicul Adelaide Aboville. Este o băutură bună la gust, uşor acidă, dar mai ales este bogată în vitamina C, de care organismul are mare nevoie pentru a face faţă provocărilor unei noi zile. 

Apă  călduţă

Adevărat.Temperatura ideală este cea a corpului omului, respectiv 37 de grade Celsius. Dacă apa este fierbinte, există riscul ca vitaminele din lâmâie să fie distruse. Dacă este prea rece, stomacul va avea de suferit, iar apa va trece foarte repede prin intestine. 

Reţeta mediclui Adelaide Abouville: stoarceţi sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă călduţă. Lichidul se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Puteţi adăuga foarte puţin zahăr, dar nu este recomandat mai ales dacă ţineţi un regim de slăbit. Această reţetă poate fi repetată.

Este bună pentru piele

Adevărat. Apa cu lămâie permite hidratarea încă de la primele ore ale dimineţii şi dinamizarea organismului pentru o nouă zi de activitate. De asemenea, despre  apa cu lămâie  s-a spus că are efect de detoxifiere, deşi nu există studii care să demonstreze aceast lucru, spune dr. Adelaide Aboville. Totuşi, sucul de lămâie, bogat în antioxidanţi, ajută la neutralizarea radicalilor liberi, responsabili cu accelerarea procesului de îmbâtrânire.  

Previne cancerul 

Şi adevărat, şi fals. Datorită antioxidanţilor, această băutură contribuie la întărirea sistemului imun, confirmă specialistul. Dar aceste virtuţi anti-inflamatoare, esenţiale în lupta contra bolii, încă nu sunt demonstrate ştiinţific. 

Oricine poate bea apă cu lămâie

Adevărat. Stomacul are el însuşi un mediu acid, capabil să neutralizeze acidul din alimente. Şi chiar în cazuri de balonare, infuzia acţionează ca un diuretic natural. În schimb, în cazuri de ulcere sau de intestin iritabil, apa cu lămâie nu este recomandată pentru a nu agrava simptomele. Totuşi, dacă sucul de lămâie este bine diluat în apă, el poate fi băut şi de aceste persoane. Este doar o chestiune de proporţia dintre apă şi sucul de lămâie. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră