Africa de Sud raportează primul deces cauzat de vaccinul COVID

04 Aug 2022
Africa de Sud raportează primul deces cauzat de vaccinul COVID

 Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Africa de Sud a raportat joi o legătură cauzală între decesul unui individ și vaccinul Johnson & Johnson (J&J) COVID-19. Este prima dată când a fost făcută o astfel de legătură directă în această țară, scrie Reuters

Persoana a prezentat o tulburare neurologică rară Sindromul Guillain-Barre la scurt timp după ce i s-a administrat vaccinul lui J&J, după care persoana a fost pusă pe un ventilator și mai târziu a murit, au declarat oamenii de știință în cadrul unei conferințe de presă.

„La momentul îmbolnăvirii, nicio altă cauză a sindromului Guillain-Barre (GBS) nu a putut fi identificată”, a spus profesorul Hannelie Meyer.

Vârsta persoanei și alte detalii personale nu au fost dezvăluite din motive de confidențialitate.

În iulie anul trecut, autoritățile americane au adăugat un avertisment la o fișă informativă pentru vaccinul lui J&J, spunând că datele sugerează că există un risc crescut de GBS în cele șase săptămâni de la vaccinare. La momentul respectiv, a observat 100 de rapoarte preliminare de GBS la beneficiarii vaccinului, inclusiv 95 de cazuri grave și un deces raportat.

J&J nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail. Compania a declarat, la momentul avertismentului SUA, că era în discuții cu autoritățile de reglementare și că rata cazurilor raportate de GBS la beneficiarii vaccinului J&J a depășit doar puțin rata de fond. 

„Beneficiul vaccinării încă depășește cu mult riscul”, a declarat reporterilor Boitumelo Semete-Makokotlela, directorul executiv al Autorității de Reglementare a Produselor de Sănătate din Africa de Sud (SAHPRA).

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră