Ministerul de Externe al Marii Britanii a luat-o razna! Amenințare de atac terorist în ANTARCTICA!

18 Mai 2017
Ministerul de Externe al Marii Britanii a luat-o razna! Amenințare de atac terorist în ANTARCTICA!

Într-un anunț care depășește în umor involuntar orice sketch produs de englezi, Biroul Britanic pentru Afaceri Externe a avertizat supușii Reginei Elisabeta a II-a despre posibilitatea  unui atac potențial atac terorist în Antarctica!

"Deși nu există cazuri recente de terorism în teritoriile britanice din Antarctica, astfel de atacuri nu pot fi excluse.Există o amenințare ridicată la nivel global de atacuri teroriste împotriva intereselor Regatului Unit și a cetățenilor britanici din partea unor grupări sau indivizi motivați de conflictul din Irak și Siria. Vă recomandăm să rămâneți vigilenți în orice situație", avertizează funcționarii britanici.

Reacția față de acest comunicat a fost pe măsura inepției sale. 

"Un fost director al MI5 obișnuia să spună că există amenințări teroriste în orice loc de pe glob, cu excepția Antarcticii. Acum au pus și Antarctica pe listă", a comentat comunicatul un fost consilier în materie de securitate pentru serviciul de spionaj MI5.

"Ne așteptăm ca aceste  avertizări să aibă la bază informații concrete, nu exerciții inutile prin care Biroul pentru Afaceri Externe să-și dovedească utilitatea, asta doar în cazul în care nu am aflat încă de înființarea unei brigăzi polare a Statului Islamic", a mai spus acesta.

"Ideea unui atentat terorist al Statului Islamic la Polul Sud este ridicolă. Astfel de avertismente fără credibilitate sunt un pericol, pentru că nici cele cu adevărat motivate nu vor mai fi luate în serios", a concluzionat fostul consilier MI5.

Teritoriile Marii Britanii din Antarctica au o suprafață de 1,7 milioane de kilometri pătrați, unde funcționează două stații de cercetare științifică și trăiesc mai multe specii de pinguini.

Singurul atac premeditat înregistrat în Antarctica a fost unul informatic și a fost comis de doi cetățeni români, în 2003.

În data de 3 mai 2003, un e-mail primit de cercetătorii americani ai Fundației Naționale de Științe (NSF) de la stația ”Amundsen-Scott”, de la Polul Sud avea următorul mesaj: ”V-am spart serverul de la stația de cercetare de la Polul Sud. Plătiți o sumă de bani sau vom furniza informațiile unei alte țări”.
 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră