Cum să „supravietuim” unei vizite la IKEA. Zece sfaturi despre ce să facem şi ce să nu facem la magazin

25 Apr 2015
Cum să „supravietuim” unei vizite la IKEA. Zece sfaturi despre ce să facem şi ce să nu facem la magazin
Problemele în cuplu pot apărea și după o banală plimbare la magazinul Ikea.  Cumpărăturile în acest magazin pot pune capăt şi celei mai stabile relaţii de cuplu, conform suprinzătoarelor concluzii ale unui psiholog citat de cotidianul britanic The Telegraph.
The Telegraph propune și zece sfaturi pentru a evita certurile când mergeţi să cumpăraţi ceva de la Ikea.

,,Plimbarea prin magazin devine un coşmar al cuplurilor pentru că aduce în discuţie subiecte sensibile, precum cel al partenerului care găteşte mai mult decât celălalt”, spune psihologul american Ramani Durvasula.

Psihologul american a vorbit cu oameni căsătoriţi de 30 de ani care i-au mărturisit că unele dintre cele mai serioase discuţii în cuplu pe care le-au avut au pornit de la un obiect vândut de Ikea.

De asemenea, medicul avertizează că se poate ajunge chiar la divorţ din cauza criticilor cu privire la capacitatea unuia dintre parteneri de a asambla un obiect.

1. Lista de cumpărături

Şansele de a te certa cu partenerul cresc dacă nu aveţi stabilită o listă de cumpărături pe care să o respectaţi cu stricteţe. Decideţi, alături de partener, de ce aveţi nevoie şi cumpăraţi doar obiectele de care vă sunt necesare.

2. Nu urmăriţi săgeţile din magazin


Scopul celor care au gândit planul magazinului Ikea este să vă facă să mergeţi dintr-o încăpere în alta şi astfel ajungeţi să cumpăraţi lucruri pe care nu le doriţi sau de care nu aveţi nevoie. Aşadar, încercaţi să învăţaţi care sunt scurtăturile greu de găsit ale magazinului pentru a salva timp şi bani.

3. Uitaţi-vă la ,,capra vecinului”


O să aveţi o părere mai bună despre propria relaţie dacă zâmbiţi când alte cupluri se ceartă, pornind de la cumpărăturile de la Ikea.

4. Încărcaţi-vă bateriile

Opriţi-vă alături de partener la cafenea şi bucuraţi-vă de un răgaz. Între timp, pregătiţi-vă pentru o nouă rundă de cumpărături.

5.Atenţie la programul de la prânz


Nu mergeţi la cafenea în timpul mesei de prânz pentru că va fi foarte aglomerat, în special cu părinţii care îşi aduc copiii la magazin. Nu aveţi nevoie de şi mai mult stres, aşa că aveţi grijă să evitaţi aglomeraţia de la prânz.

6. Nu mergeţi în weekend


Multe magazine sunt deschise până la ora 22, aşa că mergeţi ori foarte devreme, ori foarte târziu. Important e să stați departe de mulțimea venită la cumpărături la sfârșitul săptămânii.

7. Lăsați copiii la locul de joacă


Copiii se plictisesc foarte repede de plimbările lungi prin magazin, așadar puteți să-i lăsați să se joace în locul special amenajat pentru ei.

 8. Nu vă ghidați după prima impresie

Ce pare să fie un obiect valoros poate deveni un adevărat motiv de ceartă în cuplu. Nu cumpărați lucruri doar de dragul de a le avea în casă pentru că partenerul vă poate reproșa faptul că nu și-a dorit niciodată acel obiect.

9. Urmați-vă planul de acasă


Anumite zone din magazinul Ikea sunt construite special pentru femei, știind că majoritatea adoră să meargă la cumpărături. Încercați să traversați aceste spații cât de repede puteți pentru a cumpăra doar ce ați stabilit.

10. Nu cumpărați hot-dog din Ikea


Orice ați face, nu vă opriți la Fast-Food din Ikea. Poate nu vă afectează relația, dar acele sandviciuri de un leu nu sunt cele mai sănătoase alimente.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră