Cel mai tânăr angajat al Poștei Române are doar 18 ani: ”cea mai mare valoare o au relațiile și interacțiunea umană!”

15 Ian 2023
Cel mai tânăr angajat al Poștei Române are doar 18 ani: ”cea mai mare valoare o au relațiile și interacțiunea umană!”

Cea mai recentă știre prezentată de Poșta Română ne-o aduce în lumină pe Gabriela Valentina Siminiuc, poștaș în comuna Iaslovăț, care are doar 18 ani și zece clase de școală, fiind cel mai tânăr angajat al companiei. O copilă tandră și corectă, s-a angajat la o vârstă fragedă și reușește să-și ducă toate sarcinile la bun sfârșit.

”Nu s-a făcut nici 7 dimineața, întunericul se lăfăie pe ulițele Iaslovățului. În bucătăria casei părintești, Gabriela aprinde lumina. Începe rutina dis-de-dimineață cu micul-dejun. În timp ce mânâncă derulează, în minte, planul zilei: ce va face, pe ore, ce a lăsat neterminat, ce mai are de început. Este un fel de soldat al vieții, antrenat să supraviețuiască în orice condiții și să le facă pe toate la timp. Dacă nu o cunoști, ai zice că este o mamă de vârstă mijlocie și condiție medie, care își face socotelile pentru ziua care începe. Dar nu este așa.”, transmite Poșta Română.

Gabriela are doar 18 ani și a studiat zece clase. Încă locuiește cu părinții. În același timp, este și soție. În fiecare dimineață desenează sale. Casă – Familie – Poștă. Pentru că Gabriela Valentina Siminiuc este cel mai tânăr angajat al Poștei Române. Banii câștigați îi varsă în bugetul familiei: . Da, copilul ei! Gabriela va intra, în curând, în concediu prenatal. Va deveni mămică de băiat. Îl privește ca pe darul lui Dumnezeu”, așa începe povestea poștăriței din Iaslovăț.

Blândă, optimistă, smerită, emotivă și fericită, așa o descriu colegii. În actele de angajare scrie factor poștal, însă, peste fișa postului, face multe altele, decent, temeinic și fără greșeală. Tot ce înseamnă introducere sau tranzit informatic poștal trece prin mâna Gabrielei, ea ocupându-se și de partea informatică a activității Oficiului. Tânăra spune că ar lucra la Poștă până la pensie, dacă s-ar putea, meseria fiind ”o moștenire” de la bunicul ei.

Gabriela declară cu aceeași seninătate cu care își așteaptă băiatul mult iubit: ”Să știți că pasiunea mea, dacă e să o spun cinstit, este gătitul. Îmi place să gătesc, să încerc mâncăruri noi, să inovez”. Poate o vedem într-o zi la vreo emisiune cu bucătari și bucătărit. Nu ne-ar mira.

”Mă mai întâlnesc cu prietenii, cu foștii colegi de școală, ținem legătura. În vacanțe, chiar recent am fost pe la Sucevița, pe aici, prin județ, la munte. O să ne mutăm în curând în casa noastră. Soțul meu lucrează la o fabrică de mobilă și a făcut el casa, face și mobila”. După care râde a fericire. Ce frumos arată viața când nu este intoxicată, când este limpede, senină! Valentin are 22 de ani și este soțul Gabrielei. Ajunge dimineața la serviciu, după ce o lasă pe Gabriela în fața Oficiului Poștal. Ca un soț și tată grijuliu ce este.

Gabriela nu are cont de Facebook, nu are Instagram, nici Tik-Tok. Valorizează relațiile și interacțiunile umane altfel decât cei mai mulți dintre tinerii de vârsta ei. Un tânăr, dar cunoscut duhovnic moldovean, a pus o perspectivă interesantă asupra unei realități istorice: ”Pe când oamenii nu ieșeau din satul lor, toate fetele își găseau un mire, făceau familii și erau înconjurate cu cinste. De când călătoresc până la capătul pământului în căutarea iubirii ideale, nu își găsesc perechea nici la 40 de ani, transformând căsătoria, atunci când are loc, într-un fel de ajutor reciproc la bătrânețe”.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră