Au scăpat de închisoare după ce au agresat un alt suporter, dar judecătorul i-a umilit cu adevărat

10 Aug 2015
Au scăpat de închisoare după ce au agresat un alt suporter, dar judecătorul i-a umilit cu adevărat
Doi suporteri ai formației TSV 1860 Munchen au ajuns în fața instanței, după ce în august 2014 au agresat un suporter al formației Bayern Munchen, înaintea partidei dintre echipele secunde ale celor două cluburi.  

În timpul agresiunii, cei doi i-au furat victimei o geacă și un tricou cu însemnele clubului Bayern cu scopul de a le incendia. Instanța i-a găsit vinovați și i-a condamnat la 15 luni de închisoare cu executare.

„Cei doi inculpați au fost deosebit de aroganți pe tot parcursul procesului. Nu au arătat că regretă cele întâmplate, nu și-au mărturisit faptele și nici nu au dorit să divulge numele unui al treilea complice al agresiunii”, a motivat judecătoarea Karin Jung, citată de televiziunea sport1.

Judecătoarea le-a înaintat însă o ofertă: închisoare sau cumpărături în magazinul clubului Bayern. După zile de gândire, cei doi fani au acceptat cu greu să facă cumpărături în magazinul marii rivale.

Cu două pungi mari, cu însemnele rivalei, cei doi au intrat în sala de judecată și au arătat judecătoarei produsele cumpărate.

“Gestul lor agresiv ține de Evul Mediu. Așa ceva nu poate fi tolerat. Am vrut să dau un semnal clar că fotbalul trebuie să rămână fotbal și nu un câmp de luptă. Am analizat ce ar putea să îi doară cu adevărat. Oameni ca ei suferă mai mult de pe urma unei astfel de pedepse”, a adăugat judecătoarea. 

După ce au declarat că regretă cele întâmplate, judecătorul a modificat pedepsele și au primit un an, respectiv 10 luni de închisoare cu suspendare.

„Am avut multă muncă de convingere cu cei doi. Erau pregătiți să stea după gratii decât să intre în magazinul rivalei sau să fie văzuți că au asupra lor însemnele clubului Bayern“, a completat avocatul celor doi, Gunter Reisinger.

O reconciliere cu victima nu a avut loc, fiindcă aceasta nu s-a prezentat în sala de judecată pentru a prelua “cadoul” celor doi fani rivali.

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră