Au evadat cu ajutorul untului de arahide. Ce a putut să le treacă unor deţinuţi prin cap

01 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Au evadat cu ajutorul untului de arahide. Ce a putut să le treacă unor deţinuţi prin cap

Celebrul El Chapo a scăpat dintr-o închisoare de maximă siguranță printr-un tunel adânc, dar tipii ăștia au folosit doar unt de arahide, relatează mashable.com. 

În Walker County, Alabama, 12 de deținuți au deformat numărul de pe ușa unei celule cu ajutorul untului de arahide, pentru a face să pară că e uşa care duce în afara închisorii.

Tot ce mai aveau de făcut era să convingă un angajat nou al închisorii, care supraveghea prizonierii pe circuitul tv închis, să-i deschidă uşa pe motiv că trebuie să se întoarcă în celula lui.

Numai că, de fapt, gardianul le-a deblocat ușa care îi ajuta să iasă din închisoare. "Schimbarea numerelor de pe uși cu unt de arahide - poate părea o nebunie.... dar acești oameni sunt nebuni de legat", a declarat șeriful Walker County, James Underwood, în cadrul unei conferințe de presă.

"Credea că-i deschide ușa celulei pentru ca deţinutul să meargă în celula lui, dar, de fapt, i-a deschis ușa să iasă afară", a mai spus şeriful. Underwood a adăugat că nu-şi va prezenta scuze, dar a admis că a fost o eroare umană din partea unui tânăr.

Deținuții, între 18 și 30 de ani, acuzați de la tentativă de crimă până la comportament dezordonat, au folosit pături pentru a escalada gardul de sârmă care înconjoară închisoarea din districtul Walker.

Unsprezece fugari au fost prinşi în câteva ore, în timp ce unul - Brady Andrew Kilpatrick, care se afla în închisoare pentru posesie de droguri - este încă în libertate.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră