În cadrul audierilor, Dâncu a declarat doreşte să creeze premisele pentru reforma administraţiei prin perfecţionarea resurselor umane.
El a subliniat că o dezvoltare regională echilibrată a României presupune o comunicare între administraţia centrală şi cea locală şi să conteze "vocea" celei din urmă, menţionând că nu va elimina ce s-a realizat bun în domeniu până acum.
"Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun până acum. Vom încerca să ducem mai departe şi să construim, să reparăm acolo unde nu funcţionează. Din păcate, până acum doi ani nu am avut nici măcar un plan", a spus Dâncu.
El a precizat că va acţiona pentru eliminarea limitării conexiunii de comunicare dintre Guvern şi mediul politic.
"Vom încerca să structurăm o foarte bună relaţie cu Parlamentul României. Aş vrea ca această limitare să nu mai existe şi voi fi o verigă de comunicare", a spus Dâncu.
El a adăugat că va construi o serie de axe prioritare în domeniu şi va lucra nediferenţiat cu toate partidele parlamentare sau neparlamentare, cu societatea civilă, menţionând că sunt necesare consolidarea administraţiei publice şi creşterea încrederii în clasa politică, indicator foarte mic în prezent.
"Nu este vorba despre lipsa de calitate, ci de o lipsă de transparenţă", a mai spus Vasile Dâncu. (V.M)