Dezvăluirile lui Corlățean : Am tăcut un an și jumătate sperând că anchetatorii își vor face datoria

21 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Dezvăluirile lui Corlățean : Am tăcut un an și jumătate sperând că anchetatorii își vor face datoria

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de externe, a precizat că a decis să tacă timp de un an și jumătate, sperând că procurorii își vor face datoria cu imparțialitate și profesionalism, și că regretă situația în care s-au aflat în 2 noiembrie 2014 cetățenii români de bună credință

"Dacă s-ar fi încercat ceva ilegal încă din perioada verii sau din perioada toamnei 2014, nu mai spun înainte de 2 noiembrie, vă garantez că s-ar fi știut în secunda următoare, interinstituțional. E bine ca să știți acest lucru, pentru cei care s-au jucat cu cuvintele din neștiință sau din rea-credință cu privire la modul în care se iau deciziile în MAE. ", a spus Corlățean.

Corlățean a mai spus că ambasadele au propus să fie înființate 320 de secții, iar ministerul a acceptat să înființeze 294 de secții de votare. "Acestea sunt cele douăzeci și ceva de secții de votare despre care unii au impresia că ar fi schimbat în mod fundamental soarta alegerilor", a adăugat el.

"Au fost destui cetățeni, în special din vestul țării, care au plecat, și-au descoperit dorința de a vota în diferite capitale europene în acel 2 noiembrie. Au fost vizualizate autocare cu numere din vestul țării. Foarte multe mașini care s-au deplasat. Au fost ascultate discuții, sunt oameni care călătoresc low-cost și au auzit grupuri de turiști care s-au dus la Londra să viziteze, mă întreb pe ce bugete și bani, pentru ca apoi să îngroașe rândurile la cozi. Au fost apoi grupuri care după ce au votat s-au așezat din nou la rând pentru a îngroșa rândurile și a genera dificultăți în procesul de votare", a dezvăluit fostul ministru de exerne, Titus Corlățean.

Alte stiri din Politic

Ultima oră