Soluţia lui Băsescu la Europa cu mai multe viteze

06 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Soluţia lui Băsescu la Europa cu mai multe viteze

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică ceea ce numeşte "scâncetul imposturii", pe cei care “plâng”de grija poporului român şi a ţărişoarei care va fi marginalizată odată cu lansarea proiectului Europei cu două viteze. El spune că soluţia corectă pentru ca România să nu ajungă o ţară de categoria a doua este trecerea la euro în 2019. 

"Ba mai mult, cer solidarizarea urgentă cu antieuropenii pretenţioşi şi plini de ţâfnă ai Grupului de la Vişegrad. Unul însă nu suflă o vorbă despre ce avem de făcut pentru a nu fi ţară de categoria a doua. Aici ar fi multe de spus, dar mă voi limita la criteriul fundamental. Dacă vrem să nu devenim ţară satelit, ţară de mâna a doua, avem obligaţia să intrăm în Eurozonă în 2019. Apartenenţa la Euro este principalul criteriu de împărţire în categorii. De altfel, este şi o obligaţie din Tratatul de Aderare", afirmă Băsescu pe pagina sa de Facebook.  

În opinia sa, autorităţile au datoria să valorfice urgent actualele criterii de intrare în Eurozonă deoarece acestea se pot schimba foarte curând, devenind mult mai dificil de îndeplinit. De asemenea, Băsescu spune că lozinci de genul “respingem discriminarea în interiorul UE“ sau “nu acceptăm o Europă cu două categorii de state” sunt doar pentru consum intern şi nimeni nu se va împiedica de ele.

"În concluzie, nu Germania, Franţa, Italia sau Olanda ne vor spune dacă suntem ţară de prima categorie sau de a doua, ci vom decide noi dacă trecem sau nu la Euro. Marea problemă este dacă vrem sau nu să fim cinstiţi cu noi şi cu Uniunea Europeană. Soluţia corectă, TRECERE LA MONEDA EURO ÎN 2019. Altfel, totul este o jalnică demagogie şi impostură", conchide fostul preşedinte.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră