Biroul Permanent Național al PSD a decis luni să le susțină pe vicepremierul Sevil Shhaideh și pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce procurorii DNA le-au acuzat de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina.
"Au respectat legea. Se consideră nevinovate și colegii au solicitat să nu demisioneze", a liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu, după ședința BPN.
La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că în şedinţa BPN, Shhaideh şi Plumb au prezentat pe scurt o informare despre cele două acte normative, toţi colegii din BPN, fără excepţie le-au cerut ferm să nu demisioneze, printre argumente fiind faptul că acestea au două poziţii cheie în Guvern.
”Transferul unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de astfel de transferuri, s-au transferat sute de terenuri care zăceau şi care au fost preluate de autorităţile locale. Un astfel de precedent e foarte pericuolos. Şi acum sunt solicitări (...) de a fi transferate imobile către autorităţile locale pentru a le putea pune într-un program de dezvoltare”, a spus Dragnea, conform news.ro.
"Nu m-am gândit sub nicio formă la demisie. Avizele toate sunt pozitive şi conform cu legea”, a declarat Sevil Shhaideh.
”Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. Întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţeanului şi cu maximă responsabilitate. (...) Nu consider că trebuie să demisionez atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. Nu sunt vinovată, nu am făcut nimic greşit”, a declarat şi Rovana Plumb.
Prezent la şedinţa conducerii PSD, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a constatat ”o solidaritate fără măsură” a tuturor membrilor conducerii PSD cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.
”Toţi au susţinut că cele două nu au motive să îşi dea demisia, pentru că nu au încălcat nicio prevedere legală”, a spus Tărceanu, susţinând că hotărârea de Guvern prin care lacul Belina a trecut din proprietatea statului în proprietatea CJ Teleorman este perfect legală, nefiind singurul caz de acest fel.
El a mai spus că va analiza împreună cu specialiştii dacă poate fi sesizată CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între puterile statului.