UPDATE. Sancţiuni în PSD după scandalul legii graţierii. Cine sunt cei pedepsiţi

10 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Sancţiuni în PSD după scandalul legii graţierii. Cine sunt cei pedepsiţi

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a ţinut de cuvânt şi a dat primele sancţiuni după ce unii parlamentari ai partidului au promovat şi susţinut amendamentele privind graţierea corupţilor.

Astfel, în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv Naţional al partidului, Şerban Nicolae a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Senat cu Robert Cazanciuc, precum şi de la conducerea grupului senatorial al PSD.

Surse din partid au declarat pentru news.ro că, iniţial, în şedinţa CExN, i s-a lăsat lui Şerban Nicolae posibilitatea să se retragă din cele două funcţii, dar cum a refuzat, s-a supus la vot sancţionarea acestuia. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi și o abținere.

Şerban Nicolae a fost înlocuit la şefia grupului senatorial al PSD de Mihai Fifor. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat după şedinţă, că înlocuirea lui Nicolae Şerban a venit ca un gest firesc din cauza neîncrederii şi lipsei de comunicare între conducerea partidului și liderul de grup.

"Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar și domnul Șerban Nicolae ca și lider de grup și președinte de Comisie a mers acolo susținut politic de către partid, și a adoptat, a propus, a susținut și a convins și colegii de partid să susțină niște amendamente pe care partidul nu le susține", a mai spus Dragnea, conform agerpres.ro.

Cât priveşte proiectul legii graţierii, liderul PSD spune că ar trebui ca social-democraţii să se gândească dacă mai e oportun. "Legea graţierii poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. În aceste condiţii trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună", a explicat Dragnea, conform mediafax.ro.

De asemenea, Comitetul Executiv Național al PSD a decis suspendarea din partid pe o perioadă de șase luni a deputatului Nicolae Bacalbașa. El a făcut marți, de la tribuna Parlamentului, semne obscene, având un comportament inadecvat în timpul dezbaterilor privind modificarea Statutului senatorilor și deputaților cu privire la comisiile de anchetă.

"Nu putem fi de acord cu tipul de intervenție de la tribuna Parlamentului, intervenție publică, într-un mod necivilizat și de multe ori obscen. PSD-ul este un partid civilizat. Nu acceptăm ca și partid astfel de atitudini necivilizate, gesturi obscene, cuvinte care nu pot caracteriza un partid ca PSD. Sper ca domnul Bacalbașa să înțeleagă în această perioadă de șase luni că nu poate continua așa ca și membru de partid și parlamentar propus și susținut de PSD în Parlamentul României. Dacă, după această perioadă, nu va înțelege că trebuie să intre în modul în care comunică PSD-ul, atunci o să adoptăm altă măsură", a declarat  Dragnea, după şedinţa CExN.

"Colegul meu de la Vaslui — tot Vasluiul: violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracțiunea care nu-și ține gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzați, sunt bătrân", a spus marţi Bacalbașa , în plenul Camerei Deputaţilor.

Președintele de ședință Gabriel Vlase i-a cerut să încheie discursul, dar acesta a continuat atacul l-a adresa unei colege: "Dă cu labele, (...) vezi domnișoară că faci fractură și pe urmă nu mai poți să ...votezi", a afirmat Bacalbașa.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră