Mircea Ionescu Quintus, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

17 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Mircea Ionescu Quintus, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost decorat vineri de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer, la Palatul Cotroceni.

 

 

Klaus Iohannis este al treilea preşedinte al României care îl decorează pe Mircea Ionescu Quintus. Primul a fost Ion Iliescu, în 2002, care l-a decorat cu Ordinul "Steaua României" în rang de Cavaler, al doilea fiind Traian Băsescu, care a semnat decretele de înaintare în gradul de general de brigadă a mai multor colonei, veterani din a doua conflagraţie mondială. Printre aceştia s-a aflat şi Ionescu-Quintus, reaminteşte news.ro.

Sâmbătă, Mircea Ionescu Quintus va împlini 100 de ani.

CITIŢI ŞI:

Astăzi este ziua ta - Mircea Ionescu Quintus la 100 de ani

"Ceremonia de astăzi are o însemnătate aparte atât pentru dumneavoastră, domnule Mircea Ionescu-Quintus, cât și pentru mine, din motive care țin de identitatea noastră politică comună.

Vreau să vă asigur că este o onoare să decorez astăzi o persoană care îşi poartă cu atâta nobleţe vârsta de 100 de ani.

Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie şi a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului şi ale democraţiei. Vă doresc «La mulţi ani!» şi sper să continuaţi să inspiraţi, prin puterea exemplului, generaţiile de astăzi", a spus preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia ceremoniei de la Cotroceni.

"Ați luptat pe front și ați înfruntat abuzurile unui regim totalitar, dar ați trăit și prăbușirea comunismului, și integrarea României în structurile euro-atlantice.

De aceea, probabil că disputele politice de astăzi, când unii vorbesc despre dictatură în plină democrație, vă fac deseori să zâmbiți.

Mulţi au fost cei care, după 1989, au aderat la diverse doctrine politice, dar puţini sunt cei care au rămas consecvenţi crezului lor. Celor care au susținut sau încă susțin că poți face politică din mai multe partide în perioade diferite ale carierei, v-ați încăpățânat să le răspundeți prin forța exemplului personal", a mai spus Iohannis.

"Mult stimate domnule președinte, distinsă asistență, doamnelor și domnilor reprezentanți ai presei cu care m-am avut bine, ei nu întotdeauna, eu da.

Vreau să vă spun că nu mi-a fost ușor să trăiesc așa o îndelungată viață, mai ales pentru că, așa cum spune soția mea, viața ne-a dat de toate și bune și mai puțin bune.

Sfârșitul de viață îl trăim cu cele bune. Spunea un critic, un roman dacă nu are 100 de pagini e nuvelă. Viața mea a fost un roman, am trăit peste 100 de pagini.

Vreau să vă spun că mi-am împărâțit romanul vieții în trei capitole și de fiecare dată am încercat să-mi slujesc oamenii, societatea și patria", a spus Mircea Ionescu Quintus la ceremonie.

El s-a înscris în PNL în anul 1936 şi a fost preşedintele acestui partid în perioada 1993-2001. Deţinut politic în perioada comunistă, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renaşterea partidului după 1989, fiind primul liberal care a ajuns în ministru după reinstaurarea democraţiei, în guvernul Stolojan (1991-1992).

Alte stiri din Politic

Ultima oră