Ambasadorul SUA: Românii au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Totuși, mi-e greu să înțeleg cum au gândit

08 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ambasadorul SUA: Românii au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Totuși, mi-e greu să înțeleg cum au gândit

"Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție", a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. "Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat diplomatul american.

El a spus că partidele politice trebuie să se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie. "Aș încuraja partidele să selecteze candidații care vor reprezenta România viitorului", a completat Klemm.

Ambasadorul SUA probabil se referă la Cătălin Cherecheș, care a câștigat alegerile în Baia Mare, candidând din arest preventiv. El este acuzat că ar fi promis o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv de Fotbal Baia Mare contra sumei de 30.000 de lei. Cherecheş a susţinut tot timpul că este nevinovat şi este vorba de un dosar politic.

Alte stiri din Politic

Ultima oră