Grindeanu a contestat la CCR votul la moţiunea de cenzură

29 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu a contestat la CCR votul la moţiunea de cenzură

Premierul Sorin Grindeanu a sesizat  joi Curtea Constituţională pe motiv că la moţiunea de cenzură din 21 iunie nu s-a respectat secretul votului, aşa cum prevede Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului. El consideră că prin votul de acum o săptămână s-a creat un conflict juridic între autorităţile publice, deoarece a avut ca efect demiterea Guvernului.

Grindeanu arată în sesizare că "la şedinţa comună din 21 iunie 2017, aşa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis în direct desfăşurarea lucrărilor, modalitatea concretă de desfăşurare a votului a arătat faptul că unii deputaţi şi senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul întrebării respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevăzută de Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului".

În opinia sa, votul s-a defăşurat în condiţii neregulamentare, ceea ce "a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului".

Grindeanu sugerează CCR ca în cazul nerespectării procedurilor regulamentare de vot să se prevadă posibiltatea reluării votului. ”Fără a solicita anularea adoptării moţiunii de cenzură, vă adresez rugămintea de a examina condiţiile votării de către deputaţi şi senatori a acestei moţiuni şi de a impune Parlamentului respectarea pe viitor a dispoziţiilor constituţionale şi legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari”, se mai arată în sesizare.

Alte stiri din Politic

Ultima oră