Formula de guvernare agreată de PSD şi ALDE după alegeri

22 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Formula de guvernare agreată de PSD şi ALDE după alegeri

"Pentru binele nostru, al României, și pentru dezvoltarea acestei țări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE și dacă dorește și UDMR să intre în coaliția majoritară cu premier din cadrul acestei coaliții politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcțiile importante", a afirmat Gabriela Firea, primarul PSD al Capitalei.

Întrebată duminică seara, la Romania TV, dacă PSD va accepta un premier care să nu vină din rândul partidului, Gabriela Firea a răspuns că acest lucru este posibil dacă persoana ar fi potrivită pentru această funcție și dacă ar face parte din rândul aliaților PSD.

"În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opțiune personală, nu știu dacă își va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a spus Firea.

"În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, și nu văd motive pentru a schimba această decizie, ca PSD să propună un prim ministru ori din rândurile sale, ale PSD, ori din rândurile partidelor aliate cum ar fi ALDE, nu din afara partidelor care vor forma majoritatea parlamentară", a adăugat ea.

Declaraţiile Gabrielei Firea au fost confirmate, tot la Romania Tv, de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică. „Formula politică care mai degrabă urmează să se agreeze este o formulă cu PSD împreună cu ‪#‎ALDE‬ și poate eu știu o altă formațiune cu care să formăm o majoritate solidă și acest plan sigur că deranjează foarte mult actuala conducere politică democratică și nedemocratică a țării (...) Am spus cu ceva vreme în urmă că planurile pe care va încerca președintele să le promoveze, se învârt în jurul ideii de a forma un guvern de mare coaliție PSD-PNL, în așa fel încât să își aducă partidul la putere. Având în vedere rezultatele la alegerile locale este probabil ca acest plan să fie greu pus în aplicare. Sigur, una dintre încercările care se face din ce în ce mai evident e eliminarea de pe scena politică a anumitor lideri politici care au curajul să-l critice pe Iohannis”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră