Dragnea: Preşedintele s-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi

07 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea: Preşedintele s-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, consideră că prin mesajul din Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ideea că există o ruptură între el şi PSD şi că nu a reuşit să se comporte ca un mediator. Cu toate acestea, Dragnea i-a transmis lui Iohannis că, totuşi, speră să facă pace în România.

Liviu Dragnea a susţinut că a fost surprins de gestul parlamentarilor PSD de a părăsi plenul în timpul discursului preşedintelui şi a încercat să dea şi o explicaţie acestui gest.  „Şi pe mine m-au surprins, dar probabil toată frustrarea şi revolta acumulată în ultimele zile i-a făcut să aibă gestul ăsta. Trebuie să recunosc că şi ei, ca şi mine, ne aşteptam ca astăzi să fie un discurs al preşedintelui mediator, preşedintele României care să fie mediatorul şi părintele naţiunii. Probabil că stilul, cuvintele folosite, i-a făcut pe colegii mei să iasă din sală", a declarat Dragnea, marţi, după mesajul preşedintelui Iohannis, conform news.ro.

El a explicat şi de ce nu şi-a urmat colegii şi a prezidat în continuare şedinţa de plen, alături de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. "Eu nu am ieşit din sală, pentru că mi s-a părut civilizat să stau acolo şi să ascult acest mesaj cu speranţă până la ultimele cuvinte că vor veni nişte semnale de pace”, a spus Dragnea.

El nu a negat că există o ruptură între preşedintele Klaus Iohannis şi PSD. „Exact asta a spus preşedintele astăzi, s-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Totuşi, preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent ce opţiuni politice au românii, pentru că astea sunt atribuţiile constituţionale”, a susţinut liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că, la plecare, i-a transmis lui Iohannis că speră să facă împreună pace în România." Asta este speranţa mea şi nu am incitat şi nu voi incita în continuare la niciun fel de acţiune”, a conchis el. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră